Informatii Insula Pag

1 (1 vot)
Categorii
Litoral «
Recomandat pentru
Familii cu copii mici «
Luna de miere «
Distractii «
Zona
Istorica «

Insula Pag este situata intre Kvarneric si canalul Velebit si este a treia ca marime dintre insulele Kvarner. Pe aceasta insula traiesc in jur de 8.000 de oameni care se ocupa, in principal, cu cresterea oilor- au in grija un numar de trei ori mai mare de oi. Interiorul insulei pare a fi sterp si neprielnic vietii; in aceasta zona, in afara salviei, vegetatia pare sa lipseasca.

Principalele asezari de pe insula sunt orasul Pag, cu un centru istoric atractiv si Novalja, o asezare moderna cu o viata de noapte vibranta, ce aminteste de Ibiza; recunoscut pentru frumoasa plaja Zrce pe care se desfasoara una dintre cele mai mari petreceri din Europa.

Pe vremea romanilor Insula Pag avea o vegetatie luxurianta si o agricultura infloritoare. Dupa ce insula a fost preluata de Venetia terenul insulei a fost traumatizat irecuperabil de defrisarile masive, pastoritul si vanturile puternice. Pe vremea venetienilor a inflorit comertul cu sare.

Insula Pag, situata la nord de Zadar, are o lungime de 63 km2; linia de coasta are o lungime de 269 de km, din care 84 km de pietris si plaja nisipoasa. In partea de sud-est a insulei se gaseste un lac sarat.

Cele mai cunoscute produse ale insulei sunt: branza cunoscuta ca Paski (aminteste de parmezan, desi este putin mai sarata; aceasta este de obicei servita felii presarate cu ulei de masline); carnea de oaie; dantela crosetata de obicei de catre batranele care pastreaza aceasta traditie si sarea pentru care s-au luptat multi cuceritori in devenire.

Pag este o insula cu kilometri de plaje cu nisip si pietris, cu o mare curata si cristalina, cu vai frumoase; insula care este plina de viata in lunile de vara.

Ti-a placut acest articol?

Harta Insula Pag

Harta Insula Pag
Harta ObiectiveCroatia

Poze Insula Pag (5)

Adauga impresiile tale despre Insula Pag:

Obiective in apropiere