Informatii Baile Herculane

2 (6 voturi)
Categorii
Complex balneo-climateric «
Recomandat pentru
Week-end «
Odihna si tratament «
Familii cu copii mici «
Zona
Geologica «
Terapeutica «
Culturala «
Istorica «

Aceasta statiune este situata in partea de sud-vest a Romaniei, in judetul Caras-Severin, in Banat. Baile Herculane sunt atestate de aproape doua milenii si anume din anul 153 d. C. Romanii au fost primii care au constatat bogatia terapeutica a locului. Va puteti relaxa prin baile termale sulfuroase si sarate si puteti vizita cele doua grote: Grota Haiducilor si Grota cu Aburi.

In aceasta zona exista un climat de depresiune intramontana, cu influenĊ£e submediteraneene; ape minerale izotermale si hipertermale (38-60 grade Celsius), slab radioactive, cu diferite compozitii chimice: sulfuroase, clorurate, calcice, sodice, oligominerale. 

Bai termale, in bazin descoperit, bai termale sulfuroase si sarate, in vane si bazine acoperite; buvete pentru cura interna cu ape minerale, instalatii de hidrotermoterapie (si sauna), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, in bazine; inhaloterapie.....sunt doar cateva din  posibilitatile de tratament pe care le puteti intalni aici.

Eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte, favorizeaza existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane.

Daca doriti sa petreceti o vacanta linistita, intr-o zona de vis trebuie sa vizitati aceasta statiune. Multiplele mijloace de recreere si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului.

 

De vizitat in Baile Herculane

  • Grota cu Aburi

  • Grota Haiducilor

Ti-a placut acest articol?

Harta Baile Herculane

Harta Baile Herculane
Harta ObiectiveRomania

Poze Baile Herculane (5)

Adauga impresiile tale despre Baile Herculane:

Obiective in apropiere