Proiectdevacanta.ro

Albania

Europa / Albania

Ghid de vacanta Albania

Albania, situata in sud-estul Europei, se invecineaza cu Muntenegru in nord, Serbia in nord-est, Macedonia in est, Grecia in sud, Marea Adriatica in vest si Marea Ionica in sud-vest. Capitala acestei tari este Tirana iar moneda Lek.

Albania are un teritoriu deluros si muntos, iar clima este mediteraneeana, cu veri calde si ierni blande, favorizand dezvoltarea unei vegetatii forestiere specifice.

Principalele atractii turistice sunt: Tirana, Durres, Elbsan, Shkoder, Gjirokaster, Vlore si Korce. Obiective ce nu trebuie ratate sunt: Piata Sanderberg ce se intinde pe o suprafata enorma in centrul capitalei, in apropiere fiind situat Muzeul National de Istorie, Turnul cu Ceas si Moscheea Ethem Bay, Kalaja sau Fortareata, Moscheea, un monument de mare importanta istorica si Podul Tabakeve.

Albania este cunoscuta si sub numele de Shqipari, Tara Vulturilor; este una din cele mai mici tari din Europa. Aici, turistii pot profita din plin de peisajul salbatic si muntos, precum si de plajele cu nisip si lacurile frumoase. Pe coasta de sud se pot practica activitati precum inot, scufundari, navigatie si pescuit.

Bucataria albaneza este caracterizata de mancarea tipic balcanica, cu influente turcesti - byrek, kofte, shish kebab. Specialitatile nationale sunt fergese tirane, iar deserturile includ oshaf, o budinca, prajituri cu miere si fructe confiate. Bauturile nationale sunt raki si cognacul albanian. Ceafeaua turceasca este de asemenea populara, insa multe baruri servesc espresso italian.

De vizitat in Albania

Harta Albania & Vremea Albania

Impresii Albania

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Albania

Destinatii turistice: