Proiectdevacanta.ro

Andorra

Europa / Andorra

Ghid de vacanta Andorra

Principatul Andorra este o monarhie constitutionala cu o suprafata de 468 km², limba oficiala catalana si religie romano-catolica, iudaica. Se considera ca numele tarii provine de la cuvantul Navarrez andurrial, care inseamna tara acoperita de tufe. Principatul Andorra este situat in muntii Pirinei si se invecineaza cu Franta si Spania.

Andorra este un teritoriu muntos, avand o clima similara cu cea temperata a tarilor vecine, insa datorita altitudinea ridicate se intalneste mai multa zapada iarna si temperaturi puţin mai joase vara. Aceasta tara minunata se bucura de 150 de zile pe an de zapada, fapt care il face una din destinatiile de schi cunoscute ale Europei. Andorra ofera turistilor si numeroase atractii, incepand cu obiective culturale si continuand cu posibilitatea de a face cumparaturi variate si convenabile (produsele de aici fiind scutite de taxe).

In aceasta zona turismul este una din cele mai importante activitati economice. In Andorra, nefiind membra a Uniunii Europene, se pot cumpara un numar mare de produse dury free, inclusiv alcool, parfumuri ÅŸi tigari, mult mai ieftine decat in tarile invecinate. Turisti care hotarasca sa-si petreaca vacanta in una din tarile invecitate isi rezerva cel putin o zi pentru a vizita Andorra, unul dintre principalele motive fiind preturile reduse si frumusetea locurilor.

Printre cele mai importante statiuni de schi din Andorra se numara: Soldeu/El Tarter si Pal/Arinsal. Aceste statiuni sunt frecventate in special de turistii spanioli, francezi si britanici pentru ca aici intalnesc partii lejere, potrivite pentru familiile mai putin experimentate.

De vizitat in Andorra

Harta Andorra & Vremea Andorra

Impresii Andorra

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Andorra

Destinatii turistice: