Proiectdevacanta.ro

Belarus

Europa / Belarus

Ghid de vacanta Belarus

Belarus este o tara situata in estul Europei si are capitala la Minsk, limbile oficiale sunt bielorusa si rusa; iar moneda tarii este rubla bielorusa. Vecinii acestei tari sunt: Lituania, Letonia in nord, Rusia in nord si est, Ucraina in sud, Polonia in vest. Relieful tarii este neted si jos, are numeroase lacuri in nord si mlastini intinse in sud. Lantul muntos care strabate tara in diagonala o imparte in doua regiuni de terenuri joase.

Cele mai vizitate si importante orase sunt: Gomel, Brest, Orcha, Moghilev, Vitebsk, Grodno si Minsk. In Belarus guvernul sponsorizeaza numeroase festivaluri culturale anuale printre care se numara si: Slavianski Bazaar in Vitebsk, Primavara la Minsk, Intalnirea de Teatru Slavona, Festivalul International de Jazz, Festivalul National al Recoltei, Arta pentru copii si tineri, Muzele din Niesvizh, Castelul Mir si Festivalul National de cantec si poezie belorusa.

Bucataria belarusa contine in majoritate legume, carne si produse de brutarie. Borsul cu sfecla si smantana, file a al Minsk si cotlet Minsk sunt cateva dintre specialitatile nationale ale acestei tari. Bauturile frecvente in Belarus sunt vodka ruseasca, kvass-ul (un fel de bautura obtinut din paine neagra sau faina de secara) si biterurile Beloveszhskaya, facute din peste 100 de plante diferite si care au o aroma interesanta.

Belarus este o tara care cuprinde multe locuri in care istoria pare inca vie si aproape poate fi simtita. Aici veti intalni multe castele datand din secolele XII-XIV, numeroase paduri care ocupa aproximativ o treime din tara, sute de lacuri si rauri. Pe langa acestea veti gasi biserici ortodoxe din secolul al XII-lea; biserici catolice foarte frumoase din secolele XIV, XVI ; veti fi incantati de o multime de statiuni mici si linistite inconjurate de lacuri, rauri si paduri. Belarus are si trei Parcuri Nationale: "Belovezhskaya Pushcha", "Braslav Lakes" si "Narochansky". Flora din Belarus ocupa 70% din teritoriu.

Iubitorii de natura trebuie sa stie ca aici se organizeaza excursii ghidate in natura, ce le ofera posibilitatea sa se relaxeze culegand ciuperci, fragi si plante medicinale. Puteti opta pentru cazare intr-un sat traditional si sa stati la masa cu o familie de tarani, o experienta ce reprezinta o incursiune in secolul XVIII. Aceasta tara are statiuni si saline, care ofera tratamente naturale pentru diverse afectiuni.

De vizitat in Belarus

Harta Belarus & Vremea Belarus

Impresii Belarus

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Belarus

Destinatii turistice: