Proiectdevacanta.ro

Belgia

Europa / Belgia

Ghid de vacanta Belgia

Belgia sau Regatul Belgiei e o tara situata in Europa de Vest; este unul dintre statele fondatoare ale Uniunii Europene care gazduieste majoritatea institutiilor acestuia precum si o serie de institutii internationale importante. Belgia este o monarhie constitutionala cu o religie predominant romano-catolica (75%) si o clima temperat oceanica. Belgia se invecineaza la nord cu Marea Nordului si Olanda, in sud si vest cu Franta, in est cu Germania si Luxemburg. Capitala acestei tari este Bruxelles, oras caracterizat de frumusete, cultura si liniste. Belgia are trei limbi oficiale.

Despre belgieni se spune ca sunt un popor atat de activ si totusi atat de discret. Principalele obiective turistice, inscrise in patrimoniul UNESCO, sunt: Ansamblul Beguinnages flamands, Piata Centrala, Canal du Centre, Turnurile cu Ceas Beffrois si Belfride, Cariera Neolitica de silex, Muzeul Platin-Moretus, Centrul istoric din Bruges si Catedrala din Tournai.Aceasta e divizata in trei regiuni importante: Flandra, Valonia si Regiunea Capitalei Bruxelles.

Cele mai importante obiective turistice, ale capitalei, sunt: Basilica Sancre Coeur, Palatul Justitiei, Palatul Regal si Parlamentul European.

Ajunsi in Belgia trebuie sa vizitati spectaculosul Grand Place, St Gudule si parcul Mont des Arts, Palatul Regal, sa va pozati cu statuile Manneken Pis si Janneken Pis. Puteti face o excursie la Heysel pentru a vedea Atomium, sa vizitati locul unde a avut loc batalia de la Waterloo, sa admirati centrul medieval din Ghent si sa luati parte la unul din zecile de carnavale si festivaluri anuale din Belgia, printre care se numara Festivalul Ommegang din Bruxelles, Carnival de Binche si Festivalul din Ghent.

Bucataria belgiana se aseamana cu cea franceza si se bazeaza pe vanat si produse marine; la gatit se foloseste foarte mult untul, smantana, vinul si berea. Specialitatile nationale includ moules frites (scoici si cartofi prajiti), andive cu sos Bechamel, carnati ardeni, ciocolata belgiana si vafe.

Belgienii sunt mari iubitori de bere, aici exista peste 400 de marci de bere, cele mai cunoscute sunt Stella Artois, Leffe, Hoegaarden, Divel si Chimay, iar specialitatea este berea de fructe.

Orasele medievale, castelele cu arhitectura deosebita, colectiile de arta flamanda, impresionantele gradini si canalele fac din Belgia destinatia ideala de petrecere a concediului. Daca alegeti ca destinatie Belgia, veti fi martori ai unor bogate tezaure istorice si ai unor oameni ospitalieri. Daca vreti sa cunoasteti inventatorii cartofilor pai si producatorii unor renumite sortimente de ciocolata, Belgia este tara cautata.

De vizitat in Belgia

Harta Belgia & Vremea Belgia

Impresii Belgia

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Belgia

Destinatii turistice: