Proiectdevacanta.ro

Bulgaria

Europa / Bulgaria

Ghid de vacanta Bulgaria

Bulgaria este situata in Pensinsula Balcanica si este traversata de 3 regiuni bio geografice: padurile Europei mijlocii, stepa Eurasiei si campiile mediteraneene. Capitala acestei tari este Sofia iar climatul este moderat continentala cu influenta Marii Negre in est si a climei Mediteraneene in Sud.

In Bulgaria veti intalni o diversitate foarte mare a reliefului: de la campie si stepa, rauri si lacuri, pana la dealuri si munti, ajungand pana la Marea Neagra. Aceasta tara este potrivita pentru a va petrece vacanta indiferent de anotimp pentru ca exista o varietate foarte mare a faunei si florei.

Vara puteti opta pentru petrecerea vacantei pe litoralul bulgaresc, aici veti intalni statiuni care ofera turistilor frumusetea naturii, istoria si arhitectura moderna intr-o imbinare perfecta. Pe perioada iernii puteti alege sa practicati skiul si snowbording in Bonsko, Botovets Pamprovo si multe alte statiuni montane. Cei care nu doresc sa practice un sport isi pot incanta privirea cu peisajele fantastice oferite de: paduri intinse, formatiuni din roca vulcanica, canioane si pesteri. Datorita faptului ca Bulgaria are totul: mare, rauri si lacuri, munti inalti, paduri virgine, campie, izvoare minerale calde si reci, este denumita de multi turisti Raiul pe Pamant. Ca atractii turistice, exista mai multe locuri istorice precum si staţiuni de iarna: Borovet, Bansko si Pamporovo. Cele mai cunoscute statiuni sunt: Nessebar, Albena, Nisipurile de Aur, Sozopol si Varna - sunt situate pe coasta Marii Negre.

Una din traditiile bulgaresti este Trifon Zarezan de pe 14 februarie, festival antic al viticultorilor. Vitele sunt taiate si stropite cu vin pentru a asigura o recolta cat mai buna. La Festivalul de Folk International Koprivshtitsa, tinut odata la fiecare 5 ani, in jur de 4000 de finalisti participa la competitia pentru premii. La un alt festival bianual tinut in Pernik, participantii, purtand costume si masti traditionale, danseaza pentru a indeparta spiritele rele si a asigura o recolta imbelsugata. Un alt festival bulgaresc, Kukeri, este sarbatorit cu ardoare in muntii Rodopi. Festivalul trandafirilor este sarbatorit cu cantece populare in Kazanlak si Karlovo in prima duminica din iunie.

Daca veti alege sa petreceti vacanta in Bulgaria cu siguranta veti avea parte de clipe minunate si veti ramane cu amintiri frumoase.

De vizitat in Bulgaria

Harta Bulgaria & Vremea Bulgaria

Impresii Bulgaria

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Bulgaria

Destinatii turistice: