Proiectdevacanta.ro

Cehia

Europa / Cehia

Ghid de vacanta Cehia

Cehia, cunoscuta sub numele de “Tara celor 100 de castele”, este o republica parlamentara care are capitala la Praga, iar moneda locala este coroana(Kc). Limba oficiala este cea ceha dar se mai vorbeste si germana, polona si slovaca; 40% dintre locuitor sunt catolici, 10 % protestanti, ortodocsi etc.

Cehia este alcatuita din trei parti istorice: Boemia, Morava si Silezia. Se invecineaza cu Polonia la Nord-Est, cu Slovacia la Sud-Est , Austria la Sud si Germania la Vest. Relieful acestei tari este impartit in doua: o parte este constituita dintr-o zona montana care culmineaza cu Masivul Bohem in forma de V, iar cealalta parte este mai putin accidentata si coboara in trepte spre S-E catre Slovacia. Cel mai important rau al Cehiei este Vltava (431 km lungime). In Cehia veti intalni o clima continentala cu patru anotimpuri. Sezonul turistic cel mai important este de la 15 mai pana la 15 septembrie si intre 20 decembrie-31 martie.

Atunci cand ne gandim la Cehia ne ducem cu gandul la Praga, Vltava , cristal de Bohemia , Karlovy Vary si castele. Praga, unul dintre cele mai vizitate orase, este un oras cosmopolit, cunoscut pentru sarmul si frumusetea vechilor constructii si monumente. Majoritatea turistilor prefera sa viziteze capitala tarii, cei care se hotarasc sa “exploreze” si alte zone din Cehia sunt placut impresionati de bogatiile naturale si traditiile din zonele rurale. Bogatia cea mai de pret a Cehiei o constituie cele peste 100 de castele - de la fortarete intunecate pana la rafinate si aristocratice palate - toate deschise publicului.

Fosta tara comunista, Cehia a reusit cel mai bine sa-si restructureze economia. Cehia a devenit celebra pentru produsele fabricate din ceramica, grafit, pentru incaltamintea, berea (Cehia e mare producatoare de hamei) si automobilele Skoda, preluate de concernul german Volkswagen ( tara este cea de-a cincea exportatoare de masini din lume). Aceasta tara este recunoscuta pentru restaurantele curate si cu meniuri traditionale, hotelurile confortabile si oficiile de informare turistica care se gasesc pana in cele mai mici orasele.

Bucataria ceha este predominata de felurile din carne. Cea de porc este foarte populara, dar si vita si puiul sunt obisnuite. Se serveste vanat, iepure si rata, iar pestele este mai rar intalnit, exceptand sprotul proaspat si crapul, care se serveste de Craciun.

Cehia este membra a mai multor organizatii internationale, cele mai importante sunt UE, NATO si ONU.

De vizitat in Cehia

Harta Cehia & Vremea Cehia

Impresii Cehia

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Cehia

Destinatii turistice: