Proiectdevacanta.ro

Cipru

Europa / Cipru

Ghid de vacanta Cipru

Insula Cipru, situat la intersectia a trei continente :Europa, Asia si Africa, este a treia ca marime din Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia. Acesta este locul unde a luat nastere civilizatia greceasca miceniana, numele ei deriva din grecescul "arama". Asupra civilizatiei locale si-au lasat amprenta fenicienii, romanii, cruciati, francii, venetieinii si alti cuceritori dar cea mai evidenta si contemporana este influenta englezilor. Capitala acestei insule este Nicosia, iar clima este temperat mediteraneeana cu veri calde si uscate si ierni racoroase.

Insula Ciprului este plina de mituri si legende, cum ar fi binecunoscuta legenda a zeitei Afrodita "zeita greaca a iubirii", care s-a intrupat din apele marii de la Paphos. Ajunsi in aceasta insula veti putea admira temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate si hoteluri moderne cu servicii ireprosabile. In aceasta zona puteti admira si plantatiile de portocali si maslini, padurile de pini si cedru care va vor insoti in toate excursiile.

Cipru este o destinatie caracterizata de frumusetea si simplitatea naturala, aici veti fi placut impresionati de faptul ca nu exista poluare si va puteti relaxa total. Locuitorii insulei sunt crestini prin excelenta; acestia au fost convertiti la crestinism in anul 45 de catre insusi Apostolul Pavel.

Intre Turcia si zona de nord a insulei Cipru exista mai multe curse aeriene si de feribot, insa nu puteti parasi tara in acest fel decat daca ati patruns in teritoriul ei pe filiera turca. In acest caz, va va fi imposibil sa traversati republica de sud, in care puteti efectua doar excursii de maximum o zi.

Bucataria cipriota reflecta scindarea tarii si influentele externe suferite de aceasta. In sudul insulei bucataria seamana mult cu cea elena, in timp ce nordicii prefera preparatele turcesti. Insula cipriota este celebra pentru delicioasele roade ale livezilor sale, protejate de guvern prin blocarea importului de produse similare. Printre cele mai populare fructe locale se numara capsunele, drupele, pepenele galben, fructele de cactus, citricele si strugurii.

Cele mai cunoscute obiective turistice sunt: Palatul Arhiepiscopal, Catedrala Sfantul Ioan, Muzeul Ciprului, Muzeul Turcesc, Moscheea Selimiye, Peninsula Akamas, Paphos, Limassol, Kolossi, Larnaca, Kyrenia (Girne), Famagusta (Gazimagusa) si Salamis.

Cipru detine nenumarate baze de sporturi nautice; printre acestea de numara navigarea, windsurfing si scufundari. Pe langa aceste tipuri de sporturi puteti opta pentru plimbari, ciclism montan, schi si golf. Pasionatii de golf trebuie sa stie ca aici vor descoperi unul dintre cele mai frumoase si interesante terenuri, cu multe surprize -Terenul de golf de la Aphrodite Hills ( 18 gauri).

Cipru este o insula minunata care atrage foarte multi turisti prin frumusetea locurilor, istoria si diversitatea care exista. Cei care au vizitat aceasta insula au fost uimiti de tot ceea ce au intalnit aici.

De vizitat in Cipru

Harta Cipru & Vremea Cipru

Impresii Cipru

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Cipru

Destinatii turistice: