Proiectdevacanta.ro

Danemarca

Europa / Danemarca

Ghid de vacanta Danemarca

Danemarca este o tara magica, desprinsa din basmele lui Andersen, cu orase cu strazi medievale pietruite, cartiere moderne si cafenele boeme. Aceasta tara leaga Marea Nordului de Marea Baltica, se compune din Peninsula Jylland (Iutlanda) si din arhipelagul danez, format din circa 500 de insule, dintre care cele mai importante sunt Sjaelland (Zealand), Fyn, Lolland, Falster, Langeland, Als, Mon, Mors si Bornholm, plus insulele Feroe si Groenlanda (in nordul Atlanticului) si are capitala la Copenhaga. Danemarca are o clima temperat-oceanica, iar vecinii ei sunt la N - Marea Skagerrak, la E - Marea Kattegat, la V - Marea Nordului, la S si SE - Marea Baltica, si la S – Germania.

Regatul vechilor vikingi este mai prosper ca niciodata, are o economie infloritoare, iar sistemul danez de protectie sociala este unul dintre cele mai avantajoase din lume. Danemarca este o tara moderna, iar acest lucru se reflecta in arta, cultura, nivelul de trai sau modul de viata. Aceasta tara este surprinzatoare, veti fi impresionati de peisajela ametitoare, castelele impresionante si, in special, viata de noapte a oraselor.

Ajunsi aici puteti opta sa va cazati la hotel, care sunt foarte curate si scumpe, putei sa campati in campinguri special amenajate sau sa inchiriati o vila sau apartament. In cazul unor sejururi prelungite, achizitionati permisul ScanRail, care va permite sa calatoriti nelimitat cu trenul in Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia, fiind valabil si pe unele curse de feribot. Exista variante de abonament pentru 5 zile din 15, 10 dintr-o luna sau pentru 21 de zile. Posesorii acestor permise pot beneficia, in plus, de reduceri oferite de unele lanturi hoteliere locale. Cei care doresc pot opta pentru o alta aternativa de transport – bicicleta, aceasta poate fi inchiriata din majorilatea garilor, de la firme private sau de la unele oficii turistice.

Bucataria daneza este una nepretentioasa si hranitoare, bazandu-se pe ingrediente simple, fara combinatii surprinzatoare. De mai bine de 200 de ani, localnicii nu s-au plictisit sa puna pe masa painea de secara si carnea afumata de porc, alaturi de cate un pahar mare de bere. Cele mai cunoscute si apreciate mancaruri sunt: terci din cereale cu apa, de regula din ovaz, supa de mazare boabe, felii de carne de porc si de mere, prajite in grasime si cod deshidratat. Pe piata din Danemarca sunt disponibile peste 50 de tipuri de bere, cele mai cunoscute marci sunt insa Tuborg si Carlsberg, ambele produse de compania Carlsberg (a carei prima fabrica s-a infiintat in 1847). Cei care doresc sa incerce o tarie pot opta pentru snaps, obtinuta prin distilarea de cereale sau cartofi si condimentata cu chimen.

Obiectivele inscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt: Vertigiile istorice de la Jelling, Catedrala din Roskilde, Castelul Kronborg din Helsinger si Fiordul Glaciar de la Iiulissat.

Turistii care decid sa viziteze aceasta tara vor intalni oameni prietenosi si o cultura foarte bogata. Acest popor are in sange respectul si dragostea pentru mediul inconjurator (un spirit care apropie toate natiunile scandinave), permitandu-le astfel sa dezvolte, in avampremiera absoluta, orase unde este o placere sa traiesti si sa-ti petreci vacantele. izolate care asteapta sa fie descoperite. Aceasta tara ofera numeroase posibilitati inotatorilor, practicantilor de windsurfing si yachting.

De vizitat in Danemarca

Harta Danemarca & Vremea Danemarca

Impresii Danemarca

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Danemarca

Destinatii turistice: