Proiectdevacanta.ro

Elvetia

Europa / Elvetia

Ghid de vacanta Elvetia

Elvetia este o tara foarte bogata in ciuda faptului ca nu este o tara mare sau cu populatie densa. Capitala acestei tari este Berna iar limbile oficiale sunt:germana, franceza, italiana, retoromana. Aceasta tara este strabatuta de fluviile Ron si Rin si de Alpii Elvetieni si Muntii Jura. Clima este alpina, temperat-continentala, cu ierni lungi si aspre si veri destul de racoroase.

Aceasta tara ofera cele mai sigure servicii financiare din lume, bancile ei depozitand averile presedintilor, mafiotilor si vedetelor de cinema deopotriva. Elvetia este cunoscuta pentru calitatea ceasurilor, a ciocolatii, aerul curat al muntilor, zapada imaculata si lacurile de cristal. Cele mai cunoscute marci de ceas sunt: Rolex, Swatch, Patek Philippe sau Longines.

Atunci cand va ganditi la Elvetia va ganditi la ceasurile, ciocolata si bancile elvetiene. Odata ajunsi aici veti realiza ca tot ceea ce se aude despre aceasta tara este adevarat; oamenii sunt foarte punctuali si stiu sa fructifice toate oportunitatile. Ajunsi aici veti putea observa ca fiecare coltisor, fiecare petic de pamant este utilizat pentru un scop anume. Aici este locul unde perfectiunea, punctualitatea si meticulozitatea sunt caracteristicile esentiale. Desi Elvetia este cea mai mica tara din Europa Centrala, ea este foarte bogata din punct de vedere cultural si din punct de vedere al naturii si al reliefului.

Gastronomia acestei tari este caracterizata de diversitate alimentara unica in Europa, fiecare regiune putandu-se lauda cu retete complet originale si cu variante optimizate ale celor traditionale.

Aceasta tara poate fi vizitata in orice perioada a anului, se recomanda sa nu optati pentru o vacanta aici in lunile noiembrie-februarie, cand vremea din orase si din jurul lacurilor nu e potrivita pentru explorari si calatorii in aer liber.

Cele mai cunoscute atractii turistice sunt: statiunea de schi Zermatt, Castelul Chillon, Zurich, Lacul Thun; puteti opta si pentru explora Franches Montagnes, puteti zbura cu deltaplanul prin Alpi, sa va plimbati cu sania, cu bicicleta si sa va infruptati cu ciocolata fina.

Cele mai cunoscute evenimente sunt: Festivalul Yehudi Menunhin, Gstaad, Cupa Mondiala a Mos Craciunilor, Samnaun, Red Bull Vertigo, Villeneuve, Targul de Craciun de la San Moritz si Festivalul de Jazz de la Montreux.

Daca doriti o vacanta, o experienta interesanta sau o tara plina de diversitate culturala (germani, francezi, italieni), atunci o calatorie in Elvetia este solutia! Daca v-ati hotarat sa va petreceti vacanta in aceasta tara nu mai stati pe ganduri, faceti bagajele si nu plecati, cu siguranta veti petrece clipe de neuitat.

De vizitat in Elvetia

Harta Elvetia & Vremea Elvetia

Impresii Elvetia

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Elvetia

Destinatii turistice: