Proiectdevacanta.ro

Estonia

Europa / Estonia

Ghid de vacanta Estonia

Republica Estonia, cu capitala la Tallinn, este o tara baltica care are ca limba oficiala estona si moneda de schimb coroana estoniana. Majoritatea populatie este de religie ortodoxa sau protestanta. Estonia se invecineaza cu Finlanda la nord, Rusia la est, Letonia la sud si Marea Baltica la vest. Estonia este o tara maritima avand in vedere ca este situata pe malul estic a Marii Baltice, intre Golful Finlandei si Golful Riga; aceasta include peste 1.500 de insule si insulite, majoritatea nepopulate.

Relieful acestei tari este alcatuit dintr-o campie vasta, cu cateva formatiuni de dealuri ce nu depasesc 300 m si multa apa. Estonienii se simt foarte legati de Finlanda, acestia au imprumutat multe din cultura si practicile lor. Aici veti intalni mall-uri tipic occidentale, masini luxoase, restaurante si o viata vibranta de noapte cu cluburi si localuri de distractii care au colorat imaginea acestei tari.

Estonia este o tara mandra de istoria ei, cu amintiri medievale, germanice si apoi sovietice, amintiri reflectate de cladiri, monumente, castele, pe care le descriu cu mandrie oricarui turist. Cele mai cunoscute si vizitate atractii turistice sunt: Biserica San Nicolás / Niguliste, Biserica Sf. Olav, Catedrala Toomkirk , Parcul Kadriorg si monumentele istorice: Catedrala Alexandr Nevsky, Catedrala ortodoxa; Palatul Parlamentului; Muzeul de Arte din Estonia.

In ceea ce priveste bucataria acestei tari aceasta este dominata de preparatele din peste care se consuma, in general, afumat. Cea mai cunoscuta bautura este lichiorul Vana Tallin, o bautura traditionala, foarte dulce si foarte tare care se poate bea cu cafea, lapte, chiar si cu sampanie.

In Estonia exista o oferta foarte variata de restaurante, existand restaurante cu specific chinez, thailandez, ungar, indian si grecesc.

De vizitat in Estonia

Harta Estonia & Vremea Estonia

Impresii Estonia

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Estonia

Destinatii turistice: