Proiectdevacanta.ro

Hrodna

Europa / Belarus / Hrodna

Informatii Hrodna

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Distractii

Hrodna, oras din nord vestul Belarului, este situat pe raul Neman, in apropiere de granitele cu Polonia si Lituania. Originile orasului modern Hrodna sunt reprezentate de o mica fortareata si un avanpost fortificat mentinut de Printii Rurikid la granita cu Uniunea tribala baltica a Yotvingienilor.

In acest ores se intalneste cea mai mare concentratie de romano-catolici din Belarus; Hrodna este si centrul culturii poloneze din Belarus- datorita faptului ca majoritatea catolicilor din zona sunt de origine poloneza.

Cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice sunt Biserica Kolozha a Sfintilor Boris si Gleb si Catedrala Sf. Francis Xavier.

Turistii care doresc sa viziteze acest oras vor fi placut impresionati si vor avea parte de clipe minunate.

De vizitat in Hrodna

 • Biserica Kolozha a Sfintilor Boris si Gleb

  Cea mai veche structura arhitecturala din Hrodna este Biserca Kolozha a Sfintilor Boris si Gleb. Este singurul monument ce s-a pastrat cu o arhitectura veche in stilul Ruteniei Negre. Aceasta se deosebeste de arhitectura ortodoxa traditionala prin folosirea destul de mult a unor fatete multicolore cu ajutorul carora se faceau cruci sau alte figuri pe ziduri.

 • Catedrala Sf. Francis Xavier

  Un alt obiectiv extraordinar al orasului Hrodna este Catedrala Sf. Francis Xavier. Constructia acestui monument al arhitecturii baroce a fost inceputa in 1678, dar datorita razboaielor dintre Polonia si Lituania din acea vreme, a fost terminata abia 27 de ani mai tarziu. Frescele baroce au fost adaugate mai tarziu in 1752.

Harta Hrodna & Vremea Hrodna

Impresii Hrodna

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Hrodna

Destinatii turistice: