Proiectdevacanta.ro

Mostar

Europa / Bosnia / Mostar

Informatii Mostar

  • Categorii:
  • Oras
  • Recomandat pentru:
  • City visit

Mostar, capitala informala a Hertegovinei, este reprezentat de podul Stari Most care a fost ridicat in 1566 la ordinul sultanului Suleiman; in 2004 a fost reconstruit ca un simbol al pacii si unitatii.

Cea mai importanta zona din oras este cea din jurul podului; de o parte si de alta a raului Neretva veti intalni, pe strazile pietruite, in cladirile vechi, care inca mai pastreaza urmele gloantelor, terase si cafenele.

Cei care doresc sa viziteze bazarul turcesc trebuie sa stie ca este situat in apropierea podului; acesta functioneaza inca din secolul XVIII. Bosnia inca mai pastreaza cladirile vechi dar a inceput sa refaca infrastructura si turismul. Cei care doresc pot vizita lacasele de cult, cele mai cunoscute sunt moscheea Koski Mehmed construita in anul 1617 sau Biserica Franciscana infiintata tot in 1617. Turnurile minaretelor si bisericilor se inalta printre numeroasele cladiri din epoca otomana sau austro-ungara care s-au mentinut in stare aproape perfecta.

Mostar este inconjurat de dealuri, numai bune pentru o excursie in natura, strabatute de rauri, pe care se fac rafting. O alta atractie a zonei o reprezinta cascada Kravice, numita si mica Niagara, si care are doar 120 metri in latime si izvoarele termale.

De vizitat in Mostar

  • Bazarul turcesc

    Acest loc este plin de incarcatura spirituala si religioasa, unde estul se intalneste cu vestul si unde religia islama se intalneste cu crestinismul.

  • Cascada Kravice

Harta Mostar & Vremea Mostar

Impresii Mostar

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Mostar

Destinatii turistice: