Proiectdevacanta.ro

Sarajevo

Europa / Bosnia / Sarajevo

Informatii Sarajevo

  • Categorii:
  • Oras
  • Recomandat pentru:
  • City visit

Sarajevo este un oras multietnic care s-a transformat intr-o asezare exclusiv islamica in anii 1990. In 1984 acest oras a gazduit editia a XIV-a a Olimpiadei de Iarna.

Intre 1992 si 1995 a avut loc un razboi brutal care a distrus orasul-suferind cel mai lung asediu din istoria moderna. Astazi, orasul se reconstruieste si se adapteaza la realitatea de dupa razboi, fiind un mare centru cultural si economic in Bosnia.

Cei care doresc sa viziteze Sarajevo trebuie sa stie ca vor fi placut impresionati de peisajele istorice formate in timpul imperiilor otoman si austro-ungar. Acest oras este vizitat de iubitorii sporturilor de iarna, de schi, care pot fi practicate pe muntii Bjelasnica, Igman, Jahorina, Trebevic si Treskavica.

Va recomand sa vizitati Sarajevo, acesta este un oras cosmopolit unde veti putea descoperi vechiul alaturi de nou, foarte multe religii amestecate (mai ales in centru veti putea vedea moschei, alaturi de catedrale si biserici ortodoxe, ba chiar si o sinagoga), urmele razboiului prezente in cladiri aproape distruse unde se mai pot vedea urmele lasate de gloante, cimitirul devenit atractie turistica si alte lucruri interesante .

Harta Sarajevo & Vremea Sarajevo

Impresii Sarajevo

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Sarajevo

Destinatii turistice: