Proiectdevacanta.ro

Brno

Europa / Cehia / Brno

Informatii Brno

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Distractii

Brno, al doilea oras ca marime din Cehia- dupa Praga, are o istorie bogata. Aici veti intalni, printre numeroasele cladiri cenusii ce au invadata orasul in timpul regimului comunist, multe atractii turistice si situri istorice interesante.

Principalele obiective turistice din Brno sunt Castelul Spilberk - Hrad Špilberk, ce dateaza din secolul 13, Muzeul Brno si Palatul Dietrichstein - Dietrichstinsky Palac, Piata Libertatii, Muzeul de Genetica Mendel, Muzeul Culturii Rrome, Manastirea si Cripta Capucinilor, Galeria Vankovka, Galeria Moraviana, Fantana Baroca Parnas, Catedrala Petrov si Castelul Spilberk .

Brno este un oras minunat care merita vizitat indiferent de anotimp.

De vizitat in Brno

 • Castelul Spilberk

 • Muzeul Brno si Palatul Dietrichstein

  Palatul in stil baroc Dietrichstein - Dietrichstinsky Palac in ceha - a fost construit la inceputul secolului XVII, pentru cardinalul Dietrichstein. A fost proiectat de arhitectul italian Giovanni Giacomo Tencallo si este un exemplu tipic de arhitectura baroca din Brno.

  In prezent, palatul Dietrichstein gazduieste Muzeul Provincial Moravian, cu cinci expozitii permanente. Acesta este al doilea ca marime si cel mai vechi muzeu din Cehia; a fost intemeiat in 1817 de imparatul Francisc I.

 • Piata Libertatii

  Piata Libertatii reprezinta sufletul orasului Brno, locul in care au loc diverse evenimente culturale. Majoritatea atractiilor turistice se afla la distanta de 10 minute de Piata Libertatii.

  In trecut, piata Libertatii - NámÄ›stí svobody in ceha - era numita Piata de Jos - Dolní rynek in ceha. In vremuri medievale era inconjurata de case apartinand nobilimii si personalitatilor importante ale orasului.

  Infatisarea pietei s-a schimbat in secolele XIX - XX, odata cu reconstruirea cladirilor, in stil neo-renascentist. Trasatura dominanta a pietei Libertatii este coloana baroca ce comemoreaza epidemia de ciuma, datand din 1679.

 • Muzeul de Genetica Mendel

  Muzeul de Genetica Mendel comemoreaza cercetarile revolutionare ale celui mai faimos biolog din istoria geneticii. Mendel a lucrat si a murit in orasul Brno.

 • Muzeul Culturii Rrome

  Muzeul Culturii Rrome este dedicat minoritatii rrome din Moravia.

 • Manastirea si Cripta Capucinilor

  Manastirea Capucinilor se afla in centrul orasului si dateaza din secolul XVII. Compozitia geologica a pamantului din subteran si sistemul de aerisire au facut posibila mumificarea corpurilor ingropate in cripta manastirii. Aceste persoane au fost ingropate aici pana in anul 1787.

 • Galeria Vankovka

  Galeria Vankovka este un fost centru industrial de la inceputul secolului XIX transformat intr-un un centru modern de shopping.

 • Galeria Moraviana

  Galeria Moraviana este al doilea muzeu ca marime din Republica Ceha si prezinta opere de arta moraviana moderne si clasice.

 • Fantana Baroca Parnas

  Fantana baroca Parnas a fost construita in anii 1690 - 1695, pe locul unei fantani renascentiste din 1597.

  Grota a fost realizata de Adam Tobiáš din Viena, iar sculpturile de A. Rigi, A. T. Kracker si un sculptor italian necunoscut.

  Fantana Parnas este cea mai valoroasa sculptura baroca din Brno, ce creeaza iluzia unei forte dramatice considerabile.

 • Catedrala Petrov

  Cunoscuta mai ales ca Petrov, Catedrala Sfintii Petru si Pavel se afla pe un deal, silueta sa dominand panorama orasului Brno.

  Catedrala Petrov a fost construita pe locul fostului castel Brno, in secolele XI - XII. Cladirea a fost transformata in catedrala gotica in secolul XIII, fiind din nou modificata in secolele XV - XVI, apoi transformata in stil baroc in secolul XVIII.

 • Castelul Spilberk

  Castelul Spilberk - Hrad Spilberk in ceha - dateaza din secolul XIII si a fost construit de regele ceh Pøemysl Otakar II.

  De-a lungul anilor, castelul a fost resedinta regala, fort militar si inchisoare. Astazi adaposteste Muzeul Orasului Brno, ce prezinta expozitii permanente despre istoria arhitecturala a castelului si temporare.

Harta Brno & Vremea Brno

Impresii Brno

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Brno

Destinatii turistice: