Proiectdevacanta.ro

Karlovy Vary

Europa / Cehia / Karlovy Vary

Informatii Karlovy Vary

 • Categorii:
 • Oras
 • Complex balneo-climateric
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Odihna si tratament
 • Familii cu copii mici

Karlovy Vary este cunoscut sub numele sau german Karlsbad- Baile lui Carol (Carol al IV lea este cel care a descoperit izvoarele din aceasta zona). Statiune balneara Karlovy Vary este situata la poalele Muntilor Metaliferi. Acesta este un oras cu o istorie bogata, care s-a bucurat inca de la infiintarea sa in 1358 de vizitatori de seama.

Petru cel Mare, Beethoven, Chopin, Schiller, Karl Marx si Goethe, care a revenit in Karlovy Vary de 13 ori au fost doar cativa dintre oaspetii de vaza ai acestei statiuni.

Zona Karlovy Vary, una dintre cele mai apreciate statiuni din Europa, se remarca prin izvoarele sale termale. Aceste izvoare termale de temperaturi diferite au proprietati medicale si sunt utilizate de persoane cu diverse afectiuni. Aici veti gasi 15 izvoare ideale pentru bai termale.

Cei care vor vizita acest oras vor fi impresionati de cat de ordonat si ingrijit este; toate constructiile sunt foarte frumoase si va vor uimi. Printre obiectivele care nu trebuiesc ratate se numara fabrica de obiecte de lux din sticla Moser, Teatrul, Cladirea Festivalului de Film, Biserica Sfanta Maria Magdalena, Colonada Morii, un cazinou, baze sportive si de agrement utilate modern, magazine diverse, piscine.

Inca de la infiintarea statiunii, Karlovy Vary, a avut o bogata viata culturala. Cei care doresc sa cunoasca traditia acestei zone pot vizita galeria de arta si cele sapte muzee. In luna iulie are loc Festivalul international de film.

De vizitat in Karlovy Vary

 • Muzeul Jan Becher

  Muzeul Jan Becher din Karlovy Vary este locul in care puteti afla mai multe despre formula secreta a bauturii Becherovka. Acest bitter din plante este un suvenir foarte cautat.

 • Festivalul International de Film Karlovy Vary

  Festivalul International de Film din Karlovy Vary - Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary in limba ceha - are loc in fiecare an, in luna iulie.

 • Muzeul Sticlei Moser

  Fabrica de sticla de la Karlovy Vary este un loc ideal de vizitat cand va aflati in oras. Cehia are o istorie veche de secole in fabricarea sticlei si a cristalului si acesta este cel mai bun loc pentru a afla cum se fac acestea. Vizitarea complexului se face in doua etape. Prima este vizitarea unui muzeu micut si a doua este un tur chiar prin fabrica.

  Intrarea in muzeu este libera si imediat ce intrati sunteti inconjurati de vitrine cu sticla si cristal facute de compania Moser iar o parte din muzeu este folosit pentru a demonstra procesul de fabricatie. In mod normal cristalul este tot sticla numai ca la o calitate superioara obtinuta prin adaugarea plumbului in compozitie.

  Pe langa tehnicile de fabricare a sticlei veti afla si istoria firmei producatoare prin intermediul portretelor celor mai importanti membri ai familiei Moser si a unui film informativ de aproximativ 10 minute. In muzeu veti gasi si un magazin de suveniruri de unde puteti trimite acasa sub forma de colet ce ati cumparat.

  A doua etapa a vizitei prin fabrica de sticla costa 120 de coroane si are loc numai prin tururile organizate cu ghid asa ca trebuie sa va inscrieti la ghiseul muzeului. Turul nu include salile de ornamentare si slefuire dar veti ajunge in salile de control al calitatii si de ambalare.

 • Colonada Pietei

  Colonada Pietei - Tržní kolonáda in ceha - este o structura din lemn realizata in 1883, ce adaposteste doua izvoare: Izvorul Pietei cu apa de 62°C si Izvorul Carol IV cu apa de 64°C.

 • Colonada Parcului

  Colonada Parcului - Sadová kolonáda in ceha - are trei izvoare termale: Izvorul Sarpelui cu apa de 30°C, Izvorul Parcului cu apa de 47,4°C si Izvorul Libertatii cu apa de 60°C.

 • Colonada Morii

  Colonada Morii - Mlýnská kolonáda in ceha - a fost construita in stil neo-renascentist in anii 1871 - 1881, de catre arhitectul Josef Zítek si are 132 m lungime, 13 m latime si 124 de coloane.

  Colonada Morii cuprinde cinci izvoare: Izvorul Stancii cu apa de 53°C, Izvorul Libuše cu apa de 62°C, Izvorul Printului Václav I cu apa de 65°C, Izvorul Printului Václav II cu apa de 58°C, Izvorul Morii cu apa de 56°C si Izvorul Rusalka cu apa de 60°C.

 • Colonada Izvoarelor Fierbinti

  Colonada Izvoarelor Fierbinti - VÅ™ídelní kolonáda in ceha - contine un gheizer natural, cu apa avand temperatura de 72°C.

 • Colonada Castelului

  Colonada Castelului - Zámecká kolonáda in ceha - are doua parti: Izvorul Castelului de Jos cu apa de 55°C si Izvorul Castelului de Sus cu apa de 50°C.

 • Biserica Sf Maria Magdalena

  Biserica Sf Maria Magdalena a fost construita in 1737, dupa planurile lui Kilián Ignác Dientzenhofer, cel care a realizat si bisericile Sf Nicolae din Praga.

 • Biserica Sf Petru si Pavel

  Biserica Ortodoxa Sfintii Petru si Pavel a fost construita in 1897 cu 5 cupole aurite, dupa modelul bisericii Sfanta Treime de langa Moscova. Interiorul bisericii este decorat cu picturi si icoane daruite de aristocratii rusi. Una dintre picturi il infatiseaza pe tarul Petru cel Mare.

Harta Karlovy Vary & Vremea Karlovy Vary

Impresii Karlovy Vary

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Karlovy Vary

Destinatii turistice: