Proiectdevacanta.ro

Ostrava

Europa / Cehia / Ostrava

Informatii Ostrava

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Distractii

Ostrava este un oras cultural foarte interesant. Acest oras atrage foarte multi vizitatori datorita diversitatii intalnite aici; in special pe strada Stodolni. Aici se intalnesc peste 70 de cluburi si baruri.

Pe langa aceasta strada trebuie sa vizitati centrul istoric renovat recent si care este plin de cladiri interesante, biserici si magazine. Ostrava are o viata culturala bogata adapostind 5 teatre permanente in care se pun in scena opere de balet, drama, opera si opereta. In Ostrava centrele culturale ofera evenimente muzicale si de dramaturgie, din Cehia si de peste hotare.

In Ostrava mineritul a jucat un rol foarte important de aceea o atractie majora este si Muzeul Mineritului OKD, aflat in suburbia Landekem. Colectiile sale detaliaza istoria mineritului in Ostrava, iar vizitatorii pot experimenta conditiile de munca a minerilor. In acest muzeu veti intalni cea mai mare si mai valoroasa colectie de echipament de minerit.

De vizitat in Ostrava

 • Castelul Silesian-Ostrava

  Unul dintre cele mai vechi monumente. Castelul a fost construit in anii 80 si 90 ai secolului XIII. In 1534 castelul a fost reconstruit in stil renascentist. Astazi gazduieste festivalul de muzica Culorile Ostrovei.

 • Muzeul Mineritului OKD

  Colectiile sale detaliaza istoria mineritului in Ostrava, iar vizitatorii pot experimenta conditiile de munca a minerilor. In acest muzeu veti intalni cea mai mare si mai valoroasa colectie de echipament de minerit. Puteti cobora in put pentru a vizita cei 250 m de galerii subterane si o galerie originala din secolul XIX.

 • Strada Stodolni

  De fapt sunt mai multe strazi aflate in apropiere de centrul orasului, pline de baruri si cluburi care constituie viata de noapte a orasului si o atractie majora pentru vizitatori. In prezent sunt aproximativ 60 de localuri, fiecare cu propria atmosfera.

Harta Ostrava & Vremea Ostrava

Impresii Ostrava

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Ostrava

Destinatii turistice: