Proiectdevacanta.ro

Pardubice

Europa / Cehia / Pardubice

Informatii Pardubice

  • Categorii:
  • Oras
  • Recomandat pentru:
  • City visit

Pardubice, oras situat la sud de Hradec Kralove, in Boemia de est, este recunoscut pentru o traditie inceputa in 1874: „Marea Alergare cu Obstacole din Pardubice”, care are loc in fiecare an. Traseul este extrem de dificil si cursa atrage vizitatori din toate regiunile. Un alt eveniment anual care are loc in Pardubice este Competitia de Tenis la Juniori, un eveniment ce are loc de un secol.

Foarte multi turisti considerau ca Pardubice este un oras industrial dar in momentul in care ajung aici au parte de o surpriza placuta - descopera ca Pardubice este un oras al sportului, culturii si istoriei.

Cele mai vizitate obiective turistice sunt cladirile care dateaza din perioada de dupa incendiul din 1507 care a distrus mare parte din oras. Printre acestea se numara: biserica gotica Sf Bartolomeje si Teatrul Art Nouveau din secolul XX. In piata principala Pernstejnske se afla Poarta Verde din secolul XVI, numeroase case in stil renascentist si castelul Sgraffitoed. Acesta adaposteste un mic muzeu regional si o colectie de arta ceha.

De vizitat in Pardubice

  • Kuneticka hora

    Aici se afla un castel si este cel mai inalt punct din regiunea orasului (295m).

  • Centrul Istoric

Harta Pardubice & Vremea Pardubice

Impresii Pardubice

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Pardubice

Destinatii turistice: