Proiectdevacanta.ro

Insula Cres

Europa / Croatia / Insula Cres

Informatii Insula Cres

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Luna de miere
  • Familii cu copii mici
  • Distractii
  • Zona:
  • Istorica

Cres, insula situata in partea de nord a golfului Kvarner - in Marea Adriatica, este, si in mare parte, muntoasa si alungita, avand lungimea de 66km si latimea intre 2 si 12 km. In trecut Insula Cres a fost lipita de Insula Losinj ulterior au fost divizate de un canal si conectate printr-un pod in orasul Osor. Sursa de apa a insulei este Lacul Vrana care are nivelul deasupra nivelului marii din jur, si partea de jos este sub nivelul marii doar la adancimea de 74 m. Insula Cres este accesibila de pe insula Krk sau Peninsula Istria pe calea ferata sau cu feribotul.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona trebuie sa stie ca aici vor intalni un climat mediteranean maritim cu ierni blande si veri nu prea ferbinti. Pe coasta de vest si de sud veti putea intalni, pe cele mai multe, plaje si golfulete pietris, iar spre nord si est tarmul este stancos si abrupt, oferind peisaje superbe si un habitat ideal pentru pasari rare.

Insula Cres este recunoscuta pentru pasunile bogate, Inscrisul de la Valun in glagolitic, zidurile vechi si pentru faptul ca aici traieste vulturul plesuv. O parte din insula este acoperita de paduri de pin si stejar si o parte din piatra.

Cele mai importante orase si asezari de pe insula Cres sunt: Porozina (veti intalni o gara si cateva magazine), Beli (casa a vulturului grifon), Cres, Orlec (si aici traieste vulturul grifon), Valun (in acest oras nu sunt permise masinile), Lubenice (sat montan vechi cu o priveliste minunata asupra marii si insulelor invecinate), Belej (aici veti intalni o biserica minunata, case vechi si plaje private), Stivan, Miholascica (aici puteti vizita biserica Sf. Mihail), Martinscica, Osor (oras de granita intre cele doua insule), Pernat (este un sat rustic, linistit si fermecator), Podol, Punta Kriza, Vidovici (un sat cu o priveliste extraordinara asupra Peninsulei Istria si a numeroase alte insule). Acestea sunt conectate de un singur drum.

Harta Insula Cres & Vremea Insula Cres

Impresii Insula Cres

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Cres

Destinatii turistice: