Proiectdevacanta.ro

Insula Korcula

Europa / Croatia / Insula Korcula

Informatii Insula Korcula

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Tineri
  • Luna de miere
  • Distractii
  • Zona:
  • Istorica

Insula Korcula, situata intre orasele Split si Dubrovnik in apropierea coastei Dalmate in Marea Adriatica, apartine arhipelagului central Dalmat. Insula Korcula este acoperita din belsug cu vii si maslini, iar coasta ei sudica adaposteste cateva golfuri pitice si plaje de buzunar. Insula este separata de peninsula Peljesac de Stramtoarea Peljesac. Cele mai inalte varfuri sunt Klupca (568 m) si Kom (510 m); aici veti intalni o vegetatie mediteraneana cu paduri de pini intinse.

Korcula, situat pe coasta nord-estica a insulei, este cel mai important oras. Aici veti putea vizita numeroase obiective turistice, monumente, cladiri, precum si hoteluri, cafenele, restaurante. Aici s-a nascut Marco Polo, casa in care acesta a locuit fiind deschisa pentru public. In apropierea acestui oras puteti vizita un mic sat pescaresc, Lumbarda, cunoscut pentru productia de vinuri albe de bună calitate dar si pentru plajele acoperite cu nisip. Pe langa aceste doua localitati puteti sa mai vizitati si alte orase si locatii turistice precum: Vrnik - o mica insula din arhipelagul Korcula, Zrnovo - localitate cunoscuta pentru podgorii, casele de piatra, biserici si clopotnite, Racisce - oras pescaresc (potrivit pentru inot si plaja), Pupnat - cea mai veche asezare de pe insula, cu arhitectura bine conservata, Cara - situat chiar in mijlocul insulei, localitate faimoasa pentru vinul alb Posip ce se cultiva aici, Smorkvica, Blato - unul dintre cele mai mari orase de pe insula, Vela Luka - situat intr-un golf.

Pe Insula Korcula veti avea parte de oferte de cazare foarte bune. Turistii care aleg sa-si petreaca vacanta pe aceasta insula pot practica diverse sporturi, cele mai apreciate fiind cele nautice. Pe insula are loc un eveniment cultural important, jocul traditional „Moreska”, cu origini spaniole, si care se practica aici inca din sec. al XV-lea.

Harta Insula Korcula & Vremea Insula Korcula

Impresii Insula Korcula

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Korcula

Destinatii turistice: