Proiectdevacanta.ro

Insula Krk

Europa / Croatia / Insula Krk

Informatii Insula Krk

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Luna de miere
  • Familii cu copii mici
  • Distractii
  • Zona:
  • Istorica

Insula Krk, cunoscuta si sub numele de insula de aur, este situata in golful Kvarner langa Rijeka, pe coasta Croatiei in nordul Marii Adriatice. Este cea mai mare insula a tarii si cea mai dezvoltata economic. Insula este legata de continent printr-un pod durabil si are un peisaj divers - nordul este aproape desertic datorita vanturilor puternice, in timp ce sudul abunda in vegetatie si golfuri inverzite. Datorita reliefului pe insula se cultiva strugurii si cunoscutul vin "Vrbnicka Zlahtina".

Apa marii este curata si limpede precum cristalul, cadrul natural este deosebit, cu multa verdeata si multe insule ce pot fi explorate in timpul croazierelor cu vaporasul, iar hotelurile ofera servicii de calitate. Cele ma cunoscute statiuni din zona sunt: Omisalj, Njivice si Malinska pe coasta de nord-vest. Pe insula mai sunt cunoscute si orasele istorice care mai pastreaza trasaturile medievale, precum Krk si Baska.

Turistii care decid sa viziteze Insula Krk toamna sau primavara vor fi placut surprinsi de faptul ca vor putea sa inoate in mare chiar si in lunile iunie, septembrie si octombrie, daca vremea este frumoasa. Cei care doresc pot face scufundari, aici exista multe cluburi de scufundari care acorda licenta; puteti face drumetii - veti gasi mai multe trasee turistice marcate, care va vor purta pasii prin paduri si pe tarmul marii.

Cel mai cunoscut oras si principalul centru administrativ al insulei este orasul Krk. Acesta a fost intemeiat inaite ca romanii sa se stabileasca pe insula. Cele mai cunoscute obiective turistice ale orasului sunt: Catedrala Adormirii Maicii Domnului din secolele XIII-XVI, biserica romanesca Sv Kvirina din secolul XII, castelul fortificat si manastirea franciscana.

Cele mai importante obiective turistice ale insulei Krk sunt santuri medievale, o catedrala din secolul al XIII-lea, biserici si picturi venetiene. Cele mai vizitate destinatii de pe insula sunt Malinska, pentru soare, mare si nisip, Punat, pentru portul de ambarcatiuni, Baska, aflata in topul celor mai frumoase plaje si Vrbnik. Pe langa acestea se mai pot vizita si: Pestera Biserujka, Golful Soline, insula Kosljun, cu o manastire franciscana si muzeul etnografic.

Pe Insula Krk se poate ajunge cu vaporul, cu avionul sau cu maÅŸina; in zona nu exista linie de cale ferata. Insula este deservita de Aeroportul din Rijeka.

Harta Insula Krk & Vremea Insula Krk

Impresii Insula Krk

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Krk

Destinatii turistice: