Proiectdevacanta.ro

Insula Losinj

Europa / Croatia / Insula Losinj

Informatii Insula Losinj

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Luna de miere
  • Odihna si tratament
  • Familii cu copii mici

Insula Losinj, cea mai populara din nordul Marii Adriatice, este unul din locurile, din Europa, cu cele mai multe zile insorite pe an. Situata in arhipelagul Kvarner, Insula Losinj urmeaza partea de sud a insulei Cres divizate de catre un canal. In prezent, cele doua insule sunt legate intre ele prin poduri.

Desi cele doua insule sunt foarte apropiate acestea sunt foarte diferite - Cres este de doua ori mai lunga decat Losinj si, desi amandoua sunt strabatute de trasee turistice, Cres este un rai pentru fanii traseelor dificile, iar Losinj este preferata pentru iahturi, cafenele cu terase si plaje cu umbrele.

Principala statiune a insulei Losinj este Mali Losinj despre care se spune ca ar fi cea mai frumoasa din marea Adriatica. Zona turistica este centrata in jurul golfului Citak, cunoscut pentru plajele frumoase si conditiile bune de surfing. Veli Losinj este o alta localitate de pescari pitoreasca indragita de turisti. Aceasta este situata intr-o zona verde de pe coasta si se caracterizeaza prin stradutele inguste si casutele mici.

Cele mai cunoscute obiective turistice, ale insulei sunt: Biserica Nasterii Domnului, Biserica Sf Anton si Clopotnita Venetiana.

In ciuda formei sale, insula Losinj, este destul de muntoasa si ofera un bogat sortiment de locuri de distractie si excursii. Plimbarile de-a lungul portului pe plaja nisipoasa Cikat, strandurile sau baile in miez de noapte, sunt indragite de toti turistii. In apele care inconjoara insula exista un teritoriu protejat pentru ca exista o colonie de delfini.

Harta Insula Losinj & Vremea Insula Losinj

Impresii Insula Losinj

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Losinj

Destinatii turistice: