Proiectdevacanta.ro

Insula Mljet

Europa / Croatia / Insula Mljet

Informatii Insula Mljet

 • Categorii:
 • Litoral
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Luna de miere
 • Familii cu copii mici
 • Distractii
 • Zona:
 • Istorica

Insula Mljet este cea mai sudica si estica dintre insulele Adriatice, fiind situata in apropierea frumoasei coaste Dalmate. Este o insula de origine vulcanica si se situeaza in sudul Peninsulei Peljesac, de care este despartita prin Canalul Mljet.

Insula Mljet are o latime medie de 3 km, o lungime de 37 km si cuprinde o varietate de forme de relief ce adapostesc ecosisteme de mare complexitate. Din acest motiv in partea nord-vestica a insulei exista, inca din 1960, 5.375 ha care alcatuiesc un parc national.

Caracteristicile parcului sunt doua golfuri adanci, care prin legatura stransa cu largul sunt numite lacuri, cat si vegetatia mediteraneana diversa si luxurianta. Pe aceasta insula veti intalni un patrimoniul cultural bogat; cel mai relevant exemplu este un complex de manastiri benedictine din secolul al 12-lea situat pe o mica insula in mijlocul lacului-golf.

Cel mai important port al insulei este Port Polace, situat in nordul insulei. Insula Mljet adaposteste un singur hotel, Odisej, situat in coltul nord-vestic al insulei. Aceasta insula este recunoscuta pentru faimosul vin pe care-l produce, masline si branza de capra.

Insula neexplorata in totalitate, acoperita cu paduri mediteraneene, adaposteste in nordul ei si doua lacuri sarate, Veliko si Malo Jezero, potrivite pentru inot, precum si plaja Saplunara, care atrage numerosi turisti. Pe langa aceste locuri frumoase turisti vor fi incantati si de cheile Babino Polje care unesc partea nordica cu partea sudica a insulei. Tot in aceasta zona puteti vizita pestera lui Ulise care este o adevarata comoara.

Chiar daca cea mai mare parte a Insulei Mljet este stapanita de natura, restul teritoriului concentreaza cateva asezari pitoresti, cum sunt de pilda satele Pomena, Polace, Sobra si Saplunara. Turistii vin aici mai ales in perioada anotimpului cald pentru drumetii, ciclism, inot si pentru peisajele uimitoare si atmosfera linistitoare.

Puteti ajunge pe aceasta insula cu avionul, accesibila de pe aeroportul Dubrovnik, cel mai apropiat, si este legata de Peninsula Peljesac si Dubrovnic prin cale ferata.

De vizitat in Insula Mljet

 • Malo Jezero

  Lacul Mare ocupa o suprafata de 145 ha si atinge o adancime maxima de 46 m.

 • Veliko Jezero

  Lacul Mic masoara 24 ha in suprafata si coboara la 29 m adancime. In mijlocul lui exista o mica insula numita Sf. Maria pe care a functionat in secolul XII o manastire benedictina.

 • Pestera lui Ulise

  Pasionatii de speologie si cei care iubesc istoria si mitologia greaca trebuie sa viziteze aceasta pestera aflata in vecinatatea satului Babino Polje. Se spune ca legendarul personaj a stat vreme de 7 ani pe insula uimit fiind de frumusetea acesteia si de a nimfei Calipso.

Harta Insula Mljet & Vremea Insula Mljet

Impresii Insula Mljet

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Mljet

Destinatii turistice: