Proiectdevacanta.ro

Insula Rab

Europa / Croatia / Insula Rab

Informatii Insula Rab

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Tineri
  • Familii cu copii mici

Insula Rab este situata in largul coastei de nord a Croatiei, fosta frontiera dintre Liburnia si Dalmatia. Aceasta are 22 km lungime, iar cel mai inalt varf este Kamenjak (408 m). Aceasta insula este o destinatie potrivita pentru persoane romantice, adepti ai "filozofiei" naturiste si familii cu copii mici.

Este una dintre cele mai verzi insule din marea Adriatica, padurile de pin si plajele de nisip conferind insulei un aer magic. Turisti care vor decide sa viziteze aceasta insula vor fi uimiti cand vor observa ca interiorul insulei are muntii lipsiti de vegetatie, lucru care face aceasta parte sa para neprimitoare si ostila. Sud-vestul insulei este acoperit spatii verzi, de plaje si golfulete linistite si un vechi oras medieval impresionant.

Pe insula Rab clima este blanda, diferita de cea de pe continent, datorita lanturilor muntoase care protejeaza insula de vanturile reci ce vin dinspre muntii Velebit.

Turistii decid sa viziteze aceasta insula datorita plajelor frumoase si climatului bland. Cel mai important oras-statiune este Rab; aici puteti vizita si admira cladirile medievale, construite in timpul domniei venetiene - acestea dateaza din sec. al XIII-lea. In unele locuri se pot vedea si vechile ziduri ale orasului. Pe langa orasul Rab puteti vizita si Barbat, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga si Lopar.

Insula Rab a devenit faimoasa atunci cand regele britanic Edward VII a hotarat sa o viziteze impreuna cu marea sa iubire, Wallis Simpson. Se spune ca regele a fost primul care a inotat fara haine, de aici si reputatia insulei de pionier in nudism. Insula este legata de portul din Jablanc si insulele invecinate Krk si Pag prin feriboturi.

Harta Insula Rab & Vremea Insula Rab

Impresii Insula Rab

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Insula Rab

Destinatii turistice: