Proiectdevacanta.ro

Opatija

Europa / Croatia / Opatija

Informatii Opatija

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Tineri
  • Familii cu copii mici

Opatija este o statiune situata in Istria de nord-est, aproape de portul Rijeka, in golful Kvarner la adapostul muntilor Učka (Monte Maggiore). Opatija este una dintre cele mai populare atat in perioada verii cat si in perioada iernii, aceasta este inconjurat de paduri frumoase de laur.

Cele mai cunoscute atractii turistice sunt: vechile sate de pescari Icici si Ika, pitorescul Volosko, Meveja ÅŸi Moscenicka Draga, cu plaje intinse de nisip, Lovran cu centrul vechi si hotelele moderne, orasele medievale si dealurile din apropiere – Kastav, Veprinac si Moscenice.

Pe langa acestea turistii pot vizita si Villa Angiolina, datand din 1844 si cunoscuta statuie Doamna cu pescarus, aceasta este situata in pavilionul Juraj Sporer. In Parcul Svetog Jakova este situata si vechea abatie, San Giacomo della Priluca, de aici deriva si numele locului (abbazia inseamna abatie in ialiana), aceasta a fost transformata intr-o vila.

Intrega coasta maritima la nord si la sud de Opatija este stancoasa si pitoreasca, continand mai multe mici statiuni turistice de iarna. In aceasta statiune veti gasi numeroase discoteci, cluburi, cluburi de noapte si chiar un Casinou.

Turistii care decid sa-si petreaca vacanta in aceasta statiune vor avea parte de o vacanta de neuitat. Privelistile vor incanta ochiul tuturor si mancare locala va fi pe placul fiecaruia.

Harta Opatija & Vremea Opatija

Impresii Opatija

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Opatija

Destinatii turistice: