Proiectdevacanta.ro

Helsinki

Europa / Finlanda / Helsinki

Informatii Helsinki

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Distractii

Helsinki, asezat pe malul Golfului Finic, este capitala Finlandei si un golf important la Marea Baltica (atat pentru marfa cat si pentru pasageri). In acest oras veti intalni o clima continental umeda.

Helsinki este un oras mic dar a fost construit astfel incat sa dea impresia de spatiu; aici veti intalni bulevarde largi, foarte multe parcuri si alei pentru plimbari situate la marginea marii.

Cele mai vizitate si cunoscute atractii turistice sunt: Muzeul de Arta al Ateneului, are cea mai mare colecţie de pictura si sculptura din Finlanda, notabila fiind colectia de lucrari apatinand marilor artisti finlandezi; Kiasma-Muzeul de Arta Contemporana; Gradina Zoologica Korkeasaari, Monumentul Sibelius, Tuomiokirkko (Catedrala Evanghelico-Luterana), Temppelinaukio (Biserica din Stanca). Pentru shopping, se recomanda Galeriile Stockmann, Galeriile Forum si noile Galerii Kamppi.

Bucataria traditionala este foarte apreciata de turisti, datorita combinatiilor indraznete, pestele, ciupercile si fructele de padure fiind prezente in aproape toate mancarurile. Multe dintre mancarurile traditionale au influente suedeze, germane si rusesti.

Turistii care aleg ca si destinatie pentru vacanta acest oras nu vor avea timp sa se plictiseasca. Helsinki ofera numeroase posibilitari de a petrece timpul liber; fiind inconjurat de un arhipelag vast, cea mai buna perioada pentru a vizita orasul este vara. In aceasta perioada puteti admira interactiunea dintre oras si natura.

De vizitat in Helsinki

 • Muzeul de Arta al Ateneului

  Are cea mai mare colecţie de pictura si sculptura din Finlanda, notabila fiind colectia de lucrari apatinand marilor artisti finlandezi.

 • Kiasma

  Muzeul de Arta Contemporana - situat in apropierea Ateneului, Kiasma este tot ceea ce Ateneul nu este. Colecţiile includ in general lucrari ale artistilor contemporani finlandezi si din tarile vecine. In plus, exista si expozitii periodice. Cladirea insasi este o opera de arta.

 • Gradina Zoologica Korkeasaari

 • Monumentul Sibelius

 • Tuomiokirkko

  Tuomiokirkko  sau Catedrala Evanghelico-Luterana.

 • Temppelinaukio

  Temppelinaukio sau Biserica din Stanca este o cladire inalta de 12 m in forma circulara, realizata din blocuri de piatra si o cupola din cupru si sticla. Datorita unei acustici exceptionale, aceasta e folosita de multe ori si ca sala de concerte.

 • Parcul Toolonlahti

  Situat la nord-est de gara centrala, Toolonlahti este un golf inconjurat de un parc, in care se afla Sala de Concerte Finlandia si Opera Nationala.

 • Casa Parlamentului (Eduskunta)

  Sala de 200 de locuri a fost creata de J.S. Siren, in stilul clasic al anilor 1920 si a fost inaugurata oficial in 1931. Interiorul este clasic, cu influente usoare de functionalism si art deco.

 • Piata Senatului

  Piata Senatului, proiectata intre 1830-1852, este situata in centrul orasului si incadrata de cladirea Universitatii si de cea a Guvernului (fosta a Senatului), este realizata in stilul neoclasicismului rus. In acelasi stil a fost construita Catedrala luterana Sfantul Nikolai, emblema a perioadei respective. Uimeste prin stralucirea ei alba, prin coloanele impunatoare de la intrare. Catedrala ortodoxa, Uspenia, ridicata la 1868 din caramida rosie, cu o cupola aurita, sustinuta de coloane, da o nota ruseasca peisajului. Inauntru este impodobita cu icoane, cele mai multe din aur si argint, emanand un lux specific marilor biserici din Rasarit. Intregul oras este presarat cu parcuri iar esplanadele care conduc spre port sunt pline intotdeauna de amatori de plimbari in aer liber.

 • Parcul Esplanadin puisto

  Parcul se afla intre Kauppatori si teatrul suedez si vara este plin de persoane care stau la un picnic sau doar se relaxeaza pe iarba.Vara au loc si concerte cu intrare libera.

 • Seurasaari

  O mica insula aflata la nord de centrul orasului, plina de poteci si case finlandeze autentice. O excelenta excursie de jumatate de zi.

 • Centrul de Stiinta Heureka

  O destinatie ideala pentru copii.

 • Fortareata Suomenlinna

  Intrarea in oras este strajuita de Fortareata Suomenlinna, inchisoarea din mare, cea mai mare fortareata de pe Marea Baltica, inscrisa din 1991 in patrimoniul UNESCO.

Harta Helsinki & Vremea Helsinki

Impresii Helsinki

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Helsinki

Destinatii turistice: