Proiectdevacanta.ro

Valletta

Europa / Malta / Valletta

Informatii Valletta

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit

Valletta, capitala Maltei, este numita si Orasul Cavalerilor si are o populatie de peste 100.000 locuitori. Este un oras situate pe o peninsula care dateaza din secolul XVI si are doua porturi impresionante: Portul Marsamxett si Portul Mare.

Valletta a fost unul dintre primele orase europene construit potrivit unui plan de urbanism, cu strazile, locuintele, pietele, sistemele de canalizare atent proiectate.

Valletta este un oras mic care poate fi vizitat intr-un timp scurt. Va recomandam sa vizitati Gradinile Barrakka, apoi puteti merge spre cele doua porturi, privelistea fiind impresionanta.

In acest oras puteti gasi cate un muzeu pe fiecare strada; printre cele mai cautate sunt Muzeul National de Arta si Arheologie, gazduit de un palat de secol XVIII si Muzeul Catedralei Sf Ioan, ale carei podele din marmura nu pot fi trecute cu vederea. Cei care vor sa cunoasca mai multe despre trecutul militar al orasului pot vizita Palatul Marilor Maestri - datand din secolul XVI si Muzeul Militar National.

Pe langa muzee puteti vizita Centrul Guvernamental al Mestesugurilor, unde artistii locali ofera spre vanzare diferite piese de artizanat; Gradina Botanica Argotti, celebra printre pasionati pentru impresionanta colectie de cactusi. Dincolo de Portul Mare se gaseste Cottonera, numele generic pentru cele trei suburbii ale orasului.

Vittoriosa, Insula Birgu Senglea si Cospicua sunt 3 orase care se remarca prin palatele, fortificatiile si locuintele medievale, bine restaurate. Pe langa cele mentionate mai sus puteti vizita si Biserica Sf Laurentiu, Muzeul Maritim, Fortareata Sf Angelo (punct cheie in apararea insulei, in timpul Marelui Asediu al Maltei) si Palatul Inchizitiei.

Vechii conducatori ai insulei, Cavalerii de Malta, locuiau in cartiere numite in trecut "langues". O parte din locuintele acestora exista si astazi mai ales in zona Collachio.

Valletta este un oras care face parte din patrimonial mondial UNESCO.

De vizitat in Valletta

 • Fortul St Elmo

  Ridicat in 1552 de catre cavaleri pentru a apara portul, Fortul St Elmo a fost distrus in intregime in timpul asediului din 1565. A fost reconstruit ulterior de catre liderii militari ai orasului. In prezent, o aripa a fortului St Elmo adaposteste Muzeul de Razboi, in care sunt expuse diverse articole cazone datand din perioada celei de-a doua conflagratii mondiale. Printre acestea se numara si medalia oferita in 1942 poporului maltez de catre regele britanic George al VI-lea, pentru bravura in lupta.

 • Catedrala Sf Paul

 • Poarta Orasului Valletta

 • Palazzo Parisio

 • Palazzo Ferreria

 • Palatul Arhiepiscopului

 • Muzeul National de Arheologie

 • Muzeul National al Razboiului

 • Muzeul Catedralei

 • Palatul Ordinului de Malta - Palatul Marilor Maestri

  La Valletta nu duce lipsa de cladiri monumentale, insa pentru localnici acesta este supranumit simplu il-Palazz - Palatul. In prezent acesta gazduieste biroul presedintiei si reuniunile Parlamentului maltez. Imobilul a fost initial o structura simpla din lemn, inconjurata de un zid de piatra.

  Ordinul Maltez l-a achizitionat in 1571, aducandu-i multiple imbunatatiri de-a lungul mai multor generatii. Cladirea actuala prezinta stilul arhitectului sau maltez, Girolamo Cassar, caracterizat prin sobrietate si grandoare.

  Palatul Ordinului de Malta - Palatul Marilor Maestri cuprinde doua curti interioare, cea mai mare dintre acestea fiind numita dupa statuia zeului Neptun, care se afla in centrul sau. Cea mai mica dintre curti poarta numele printului Alfred, unul dintre fiii reginei Victoria, insa este celebra mai curand pentru ceasul Pinto, realizat cel mai probabil in 1745 de catre ceasornicarul maltez Gaetano Vella. Orologiul are patru cadrane, care indica, in afara de ora, ziua, luna si fazele lunii. In cladire se mai afla doua galerii ce contin o impresionanta colectie de armuri, din diverse epoci.

 • Muzeul Catedralei Sf Ioan

 • Gradina Botanica Argotti

 • Gradinile Barrakka

Harta Valletta & Vremea Valletta

Impresii Valletta

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Valletta

Destinatii turistice: