Proiectdevacanta.ro

Fatima

Europa / Portugalia / Fatima

Informatii Fatima

  • Categorii:
  • Oras
  • Recomandat pentru:
  • City visit
  • Paste

Fatima, oras din Portugalia, este faimos pentru viziunile religioase din 1917. Aici puteti vizita una din cele mai mari manastiri romano-catolice din lume.

Se spune ca la 13 mai 1917 s-a conturar chipul unei femei (“Doamna din Lumina”) intr-un fulger. Acesta a fost vazut de fratii Jacinta (7 ani) si Francisco Marto (11 ani) si Lucia dos Santos (10 ani) care se aflau cu oile la pascut in apropiere de Fatima, in locul denumit local „Cova da Iria“ („Grota Sfintei Irina“). “Doamna din Lumina” i-ar fi indemnat pe copii sa se roage si sa revina in acelasi loc in ziua de 13 a fiecarei luni.

Luna urmatoare copii au revenit, impreuna cu alte 50 de personae, acestia au fost vazuti ingenunchind langa un maslin si vorbind cu cineva nevazut. La urma, toti cei prezenti au auzit o bubuitura, urmata de ridicarea unui nor deasupra maslinului, care a disparut curand in inaltul cerului.

La cea de-a treia aparitie, din 13 iulie 1917, au luat parte 4500 de personae. Si de aceasta data a fost remarcat acelasi nor alburiu, dupa care fetita Lucia dos Santos a spus ca "Doamna din Lumina" ar fi promis un miracol pe data de 13 octombrie 1917.

La cea de-a patra aparitie si ultima, pe data de 13 octombrie 1917, au fost prezenti cca 70.000 de oameni. Erau pelerine veniti, atat din Portugalia cat si de peste hotare, pe o vreme de ploaie neincetata. Aceasta ultima aparitie a “Doamnei din Lumina” ar fi fost precedata, ca de obicei, de un fulger. “Minunea” s-ar fi produs dupa plecarea “Doamnei din Lumina”. Ploaia ar fi incetat subit, iar norii grei s-ar fi risipit in cateva clipe. Potrivit relatarilor unora dintre cei prezenti, soarele a aparut pe cer sub forma unui disc argintiu, care a inceput sa se roteasca cu viteza, proiectand fascicule intense policrome. Soarele s-ar fi oprit de trei ori si tot de atatea ori si-ar fi reluat rotirea. Rotirea soarelui ar fi durat cca 10 minute.

Ulterior, pe acel loc s-a construit o biserica de pelerinaj.

Harta Fatima & Vremea Fatima

Impresii Fatima

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Fatima

Destinatii turistice: