Proiectdevacanta.ro

Chilia Veche

Europa / Romania / Chilia Veche

Informatii Chilia Veche

  • Categorii:
  • Litoral
  • Recomandat pentru:
  • Week-end
  • 1 Mai
  • Familii cu copii mici

Comuna Chilia Veche, situata in partea de nord a judetului Tulcea si in extremitatea nordica a Deltei Dunarii, este delimitata de teritoriile comunale: bratul Chilia, limita frontierei de stat cu Ucraina; teritoriul administrativ al comunei Pardina; teritoriul administrativ al comunei Crisan si al comunei Maliuc; teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti

Daca vreti sa ajungeti in aceasta localitate puteti opta pentru o plimbare cu bacul sau pe apa - bratul Chilia. Aceasta comuna este compusa din satele: Chilia Veche, Tatanir, Cislita si Ostrovu Tataru.

In apropierea comunei puteti sa vizitati rezervatiile naturale (16 la numar) cu caracteristice morfohidrografice specifice si cu o flora si fauna originala:

- rezervatia Rosca-Buhaiova-Hrecisca are 15.400 ha, se gaseate in jurul lacului Matita, intre grindurile Letea si Chilia. Aici cuibareste cea mai mare colonie de pelicani din Europa, colonie de egrete, lopatari, starci galbeni, tot aici se afla padurea Letea, unica in Europa, cu sleauri de silvostepa, cu stejar brumariu, stejar pedunculat, frasin, plop tremurator si plante agatatoare.

- rezervatia Perisar-Zatoanele are 14.200 ha, in estul lacului Dranov la sud de Sf. Gheorghe. Aici cuibarec cele mai multe lebede, pelicanul cret, etc.

- rezervatia Periteaca-Leahovam- 3900 ha, situata in complexul lagunar Razehu-Sinoe, pe grinduri nisipoase, este cea mai populata regiune cu pasari de coasta. La fel de interesante sunt si celelalte rezervatii: Caraorman, Popina, Uzlina, Grindul Lupilor si altele.

Daca ajungeti in aceasta zona sa nu ezitati sa faceti o plimbare cu barca pe canalele Dunarii pentru a nu pierde nimin din frumusetile naturii.

Harta Chilia Veche & Vremea Chilia Veche

Impresii Chilia Veche

alex

eu sunt di chilia veche si acolo aproape toate drumurile sunt asfaltate cu pietris

Andreea serbencu

Si eu sunt din Chilia !! Si imi place mult aici

Albert

Și eu sunt din Chiliea și sunt mândru de comuna mea. Păcat ca nu avem drumu asfaltat de când treci cu bacul pana la Chiliea altfel sar fi circulat si poate multă lume o vizita mai des

Albert

Îmi cer scuze Chilia așa a salvat tel

Adauga impresiile tale depre Chilia Veche

Destinatii turistice: