Proiectdevacanta.ro

Eforie Nord

Europa / Romania / Eforie Nord

Informatii Eforie Nord

 • Categorii:
 • Litoral
 • Complex balneo-climateric
 • Recomandat pentru:
 • Week-end
 • 1 Mai
 • Paste
 • Odihna si tratament
 • Familii cu copii mici
 • Distractii
 • Zona:
 • Terapeutica

Eforie Nord, amplasata la est de lacul Techirghiol, este o statiune cu un regim balneoclimateric permanent. Vecinatatea marii si a Lacului Techirghiol,recunoscut pentru proprietatile sale curative ale namolului, o plaseaza printre primele statiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara. Statiunea detine in prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din tara; Sanatoriul Efosan si baza de tratament a Hotelului Europa; Ana Aslan Helth SPA.

In fiecare an vin turisti pentru a se trata, prin factori de cura naturala cum ar fi apa marii sau clima marina, de boli ca: afectiunile reumatice, dermatologice si cele ale sistemului osos. Statiunea dispune de o infrastructura bine dezvoltata si diversificata cu terenuri de sport, piscine, si numeroase posibilitati de cazare in hoteluri, pensiuni si vile.

Plaja are o lungime de aproximativ 3km, cu latimi cuprinse intre 20 si 100m. Intrarea in mare este lina, fundul marii fiind acoperit cu nisip sau pietre mici, unele locuri sunt amenajate cu umbrelute si sezlonguri. Pentru cei care iubesc plimbarile pe faleza trebuie sa stie ca aceasta este spectauloasa si comunica cu plaja prin scari monumentale de piatra.

Aici a fost construit primul port privat de agrement din Romania, Europa Yacht Club. In fiecare an, in Eforie Nord sunt organizate diferite evenimente, care atrag atat turisti romani, cat si straini. Aceasta este una din statiunile de pe malul marii unde poti petrece clipe de neuitat la preturi acceptabile.

De vizitat in Eforie Nord

 • Sanatoriul Efosan

  In cadrul acestui sanatoriu se trateaza in special reumatismele sau sechelele locomotorii capatate in urma unor accidente. Pe langa acestea, se pot trata cu succes: tulburari de circulatie arteriala sau venoasa periferica, psoriazis, nevroze, eczeme cronice, obezitate, bronhopneumopatii, anexite cronice, sterilitate secundara etc. Baza de tratament foloseste in tratamente pe langa factorii naturali oferiti de Marea Neagra si Lacul Techirghiol (apa, namol sapropelic) si alte proceduri: kinetoterapia recuperatorie, electroterapia de joasa, medie sau inalta frecventa, baile galvanice, actinoterapia, fototerapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, masoterapia uscata sau sub jet de apa, dusul subacval, dusul scotian, masajul cu namol, sauna, inhaloterapia, baile cu plante medicinale si cu uleiuri eterice, baile si impachetarile cu namol si parafina, termoterapia.

 • Hotelul Europa – Ana Aslan Helth SPA

  Baza de tratament care apartine Hotelului Europa 4****, Ana Aslan Helth SPA, ofera posibilitatea urmarii unor tratamente specializate intr-un mediu elegant si luxos. Aparatura de ultima generatie si personalul bine pregatit a facut din Ana Aslan Helth SPA un loc frecventat si de turistii straini. Programele SPA combina factorii naturali de mediu specifici statiunii Eforie Nord (aerul cu ionizare intensa, apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, plante cu efecte curative), cu o multitudine de proceduri clasice. Dintre dotarile SPA-ului amintim: sali de hidroterapie, cabinete de masaj (masaj uscat, umed, terapeutic, presopunctura, anticelulitic si de relaxare), de ingrijire estetica faciala si corporala, electro si magnetoterapie, sala de kinetoterapie individuala si fitness, piscina interioara cu apa sarata din Lacul Techirghiol, jacuzzi interior, sauna. Procedurile folosite sunt multiple si se adapteaza pe nevoile individuale ale fiecaruia. Dintre ele, amintim: bai cu namol, hidroterapia, kinetoterapia, masaj uscat, electroterapia, masaj cu namol, masaj anticelulitic, sauna uscata si umeda Hamam, dus-masaj, masaj cu pietre vulcanice, baie salina cu alge, baie cu struguri.

 • Europa Yacht Club

  Primul port privat de agrement din Romania construit la standarde occidentale se afla la cateva minute de centrul orasului, pe plaja din fata Hotelului Europa. Marina poate gazdui simultan 60 de ambarcatiuni, iar printre serviciile oferite sunt: inchiriere de veliere, lectii de scufundari, si de navigatie. In fiecare an in luna august aici se organizeaza Regata Marii Negre, un eveniment de interes pentru iubitorii de sporturi nautice. La aceasta intrecere participa mai multe veliere si se organizeaza in paralel si expozitii de ambarcatiuni de lux.

Harta Eforie Nord & Vremea Eforie Nord

Impresii Eforie Nord

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Eforie Nord

Destinatii turistice: