Proiectdevacanta.ro

Ankara

Europa / Turcia / Ankara

Informatii Ankara

 • Categorii:
 • Oras
 • Recomandat pentru:
 • City visit

Ankara, capitala Turciei, este cel de-al doilea oras ca marime, dupa Istanbul. Capitala Turciei este inconjurata de Podisul Anatoliei Centrale si are o clima continental-uscata. Despre Ankara nu putem spune ca este un centru este dedicat turismului ci mai degraba un centru de afaceri; acesta impresioneaza prin restaurantele, cluburile, parcurile, magazinele si galeriile de arta.

Cele mai cunoscute atractii turistice sunt: ruinele civilizatiei elene, romane, bizantine si otomane, Tempul lui Augustus, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, Mausoleul lui Kenal Atatürk, moscheea Hacı Bayram si multe alte moschee. 

Ankara este un oras construita pe doua dealuri de aceea este caracterizat prin strazi abrupte si serpuite. Cea mai impresionanta parte a capitalei este partea vechea- Ulus. Ankara este un oras destul de aglomerat, plin de viata si interesant pentru cei care vor sa descopere Turcia moderna.

De vizitat in Ankara

 • Tempul lui Augustus

  Acesta este cunoscut si ca Monumentum Ancyranum si se afla la aproximativ 400 m nord-est de Ulus Meydani, langa moscheea Haci Bayram si este cea mai importanta cladire antica din Ankara. Templul a fost construit de galatieni in 10 e.n., apoi a fost reconstruit de romani, in secolul II. Anticipandu-si moartea, imparatul Augustus a testament patru documente - o lista cu realizarile sale, o evidenta financiara si militara a imperiului, directiuni pentru inmormantarea sa si un testament - care sa fie expuse public. In Templul lui Augustus si a Romei din Ankara s-au gasit cel mai bine conservate copii dupa Res Gestae Divi Augusti - Faptele Divinului Augustus.

 • Muzeul Civilizatiilor Anatoliene

  In Muzeul Civilizatiilor Anatoliene din Ankara puteti admira cea mai frumoasa colectie de relicve arheologice din toata Turcia. Adapostite intr-un fost caravanserai din secolul XV, exponatele muzeului parcurg fiecare civilizatie ce a trecut pe taramul anatolian, incepand cu oamenii care locuiau in pesteri.

  Expozitia Muzeului Civilizatiilor Anatoliene din Ankara incepe cu artefacte datand din Paleolitic. Cele mai impresionante obiecte din Neolitic sunt reprezentari animale din lut, vechi de 8.000 de ani si o zeita-mama - probabil Cibele. Epoca de Bronz este reprezentata de obiecte apartinand hititilor - discuri solare, statuete si o versiune mai evoluata a zeitei-mama, precum si o multime de bijuterii din aur.

  Din timpul coloniilor asiriene au ramas peste 20.000 de tablite din lut cu inscriptii cuneiforme. Principala atractie din timpul imperiului hitit este statuia Zeului Razboiului. Frigienii au fost alta civilizatie importanta ce a lasat in urma artefacte pretioase - movila mortuara cu diametrul de 300 m si inaltimea de 50 m, mobilier din lemn, brose, vase din ceramica si metal, precum si reprezentari ale unor animale puternice - lei si vulturi.

 • Mausoleul lui Kenal Atatürk

  Turcii au un adevarat cult pentru Atatürk - fondatorul Republicii Turce, iar mausoleul Anitkabir este un monument deosebit de important in Ankara. Mausoleul a fost construit in anii 1944 - 1953, fiind creat de arhitectul Emil Onat. Complexul include Calea Onoarei flancata de lei hititi, o Curte a Onoarei, mausoleul in sine si un muzeu. Daca urcati cele 33 de trepte ajungeti intre Turnul Eliberarii si Turnul Independentei, spre Calea Onoarei de 260 m.

 • Moscheea Hacı Bayram

  Este cunoscuta si sub numele de moscheea Kocatepe Mosque. Situata pe dealul Kocatepe, aceasta moschee este cea mai noua si cea mai mare din Ankara. Cladirea in stil otoman a fost terminata in 1987 si este decorata cu foite din aur si marmura, vitralii, placute ceramice decorative si un candelabru enorm din cristal.

 • Columna lui Iulian

  Numita si Belkis Minaresi sau Monumentul Reginei din Shea, a fost construita in 362 e.n., pentru a sarbatori vizita imparatului Iulian Apostatas si are inaltimea de 15 m. Corpul coloanei are striatii verticale, iar capitoliul bizantin (secolul XVI) este decorat cu frunze sculptate.

 • Baile Romane

  Baile Romane au fost construite in timpul imparatului Caracalla, intre anii 212 si 217, in onoarea zeului medicinei Asclepios. Complexul de bai este deosebit de mare si este impartit in trei sectoare: frigidarium (camera rece), caldarium (camera fierbinte) si tepidarium (camera calduta). In frigidarium era o piscina si camere vestiar, in caldarium era o zona de dusuri si o sauna (sudatorium), iar tepidarium era destinat in principal relaxarii. In prezent, din baile romane au ramas doar ruinele - podeaua cladirii, fragmente de coloane si capitolii.

Harta Ankara & Vremea Ankara

Impresii Ankara

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Ankara

Destinatii turistice: