Proiectdevacanta.ro

Bodrum

Europa / Turcia / Bodrum

Informatii Bodrum

 • Categorii:
 • Oras
 • Litoral
 • Recomandat pentru:
 • City visit
 • Tineri
 • Distractii
 • Zona:
 • Istorica

Bodrum, fost oras al lui Herodot, este un oras magic scaldat in mitologie si istorie, cu plaje de nisip spectaculoase, mici golfuri stancoase si fiorduri. Bodrum este un oras port in Provincia Mugla, situat in dreptul insulei grecesti Kos. Acest oras a fost si este centrul de yachting al Turciei, in acest oras continua traditia straveche de constructii de nave. In prezent este specializat in constructia yachturilor elegante, cu carcasa din lemn, cunoscute ca gülete.

Bodrum a devenit un cunoscut centru artistic boem in urma exilului poetului Cevat Åžakir KabaaÄŸaçli din 1923. Scriitorii si artistii au fost atrasi de fascinantele sale povestiri despre Bodrum.

Turistii care decid sa viziteze acest oras trebuie sa faca o vizita la Castelul Bodrum, care adaposteste un complex de cladiri si expoziţii demne de vizitat, toate marturii ale unui Ev Mediu intunecat. Pe langa acesta puteti vizita si: Castelul Sf. Petru ,datand din secolul XV si Mausoleul din Halicarnas, una din Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice, Muzeul de Arheologie subacvatica, Amfiteatrul si Poarta Myndos.

Orasul este recunoscut pentru magia distractiilor nocturne si poate fi considerat un oras al noptilor albe, cea mai cunoscuta discoteca este Halikarnas, a doua ca marime din Europa. Turistii iubesc nisipul si apa din aceasta zona; in apropierea acestui oras, la Karaada, este cel mai bun loc pentru scufundari.

Pe coasta sudica a peninsulei sunt plajele de nisip auriu de la Bardakci, Gumbet, Bitez, Ortakent Yahsi, Karaincir, Bagla si Akyarlar, iar pe partea vestica Gumusluk, Yalikavak si Turgut Reis. In partea nordica puteti descoperi mici sate de pescari la Turkbuku, Golkoy si Gundogan.

Bodrum este locul ideal pentru cei ce iubesc istoria. De aici se pot vizita Castelul Sf. Petru, Mausoleul din Halikarnas si se pot face excursii in insula greceasca Rhodos. De asemenea se pot vizita: Pamukkale, Efes, Casa Sf. Fecioare Maria.

De vizitat in Bodrum

 • Castelul Bodrum

  Adaposteste un complex de cladiri si expoziţii demne de vizitat, toate marturii ale unui Ev Mediu intunecat.

 • Castelul Sf. Petru

  Castelul Sf Petru sau Petronium se afla peinsulita Zephyrion, intre cele doua porturi ale orasului Bodrum si a fost construit intre 1402 si 1437, de catre Cavalerii ordinului Sf Ioan, numiti si Cavalerii Ospitalieri. Castelul Bodrum sau Bodrum Kalesi este emblematic pentru aceasta destinatie turistica, fiind unul dintre cel mai bine pastrate monumente medievale.

  In prezent castelul functioneaza ca muzeu, atentia find focalizata pe Muzeul de Arheologie Subacvatica. Castelul a fost numit Sf Petru Eliberatorul, deoarece era singurul loc de pe coasta Asiei Mici in care se puteau refugia crestinii.

  In anul 1453 sultanul Turciei Mahomed al II-lea a cucerit Constantinopolul si a inceput sa ameninte refugiile crestine ale Cavalerilor. Ioanitii au rezistatat atacurilor pana la asaltul insulei Rodos din 1522, cand au fost nevoiti sa capituleze. In 1523 Cavalerii Ioaniti au parasit Castelul Sf Petru din Bodrum.

 • Mausoleul din Halicarnas

  Este una din Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice.

 • Muzeul de Arheologie subacvatica

  Muzeul de Arheologie Subacvatica se afla in cadrul Castelului Sf Petru si include obiecte originale si reproduceri ale descoperirilor arheologice din epavele de la Yassi Ada si Cap Gelidonya (la Finike), echipamente utilizate de arheologii subacvatici si o multime de alte obiecte recuperate din mare.

 • Amfiteatrul

  Amfiteatrul antic greco-roman este una dintre cel mai bine conservate relicve ale trecutului orasului Bodrum. Alte ramasite arheologice includ coloane dorice, ruine apartinand templului lui Ares, segmente din pontoane antice, toate acestea fiind imprastiate in jurul ruinelor Mausoleului din Halicarnas.

 • Poarta Myndos

  Poarta Myndos este tot ce s-a pastrat din zidurile orasului vechi, Halicarnas, ce aveau lungimea de 6 km. Poarta a fost construita in secolul IV i.e.n. de catre Regele Mausolus, fiind locul prin care au trecut Alexandru cel Mare si armata sa, in anul 333.

 • Morile de Vant

  Aceste mori de vand sunt facute din piatra si lemn si dateaza din secolul XVIII. Morile se afla pe dealul dintre Bodrum si Gumbet, pe drumul spre Turgutreis si in jurul fostului port pescaresc Yalikavak, si au fost utilizate pana in anii 70, pentru macinarea fainii. In prezent, vechile mori de vant sunt restaurate.

Harta Bodrum & Vremea Bodrum

Impresii Bodrum

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Bodrum

Destinatii turistice: