Proiectdevacanta.ro

Franta

Europa / Franta

Ghid de vacanta Franta

Franta este o tara situata in Europa de Vest care cuprinde si cateva insule si teritorii situate pe alte continente. Capitala tarii este binecunoscutul oras Paris; clima acestei tari este temperat-oceanica in V, influentata de vanturile dinspre Atlantic, care aduc precipitatii bogate; spre E, o data cu cresterea altitudinii, clima devine temperat-continentala; pe tarmul Mediteranei clima este mediteraneana, cu veri uscate, fierbinti si ierni blande, ploioase; uneori aici bat vanturile reci Mistralul si Tramontul. Relieful acestei tari este foarte variat, cu munti tineri, ghetari, lacuri, creste inaccesibile, vai adanci si munti vechi.

Cele mai cunoscute obiective turistice sunt Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Champs Elysees, Sacre Coeur din inima Montmartre si piramida Luvrului, Complexul arhitectonic si gradinile din Versailles, Orasul Lyon, Opera Nationala, Strasbourg. Vizitati unul dintre numeroasele castele din valea Loire, printre care se numara Blois, Chambord, Chenonceau, Azay le Rideau si Chinon; puteti vizita si numeroasela catedrale ale Frantei, printre care se numara si cea de la Reims, unde primul rege francez, Clovis, a fost botezat, Chartres si Tours. Copiii si cei care soresc sa-si aminteasca de copilarie pot opta pentru a petrece o zi sau mai multe la Disneyland Paris din Marne la Vallee. Faceti un pelerinaj spre Lourdes aflat in sud-vest, un loc facut faimos de catre viziunile lui Bernadette Soubirous de la jumatatea secolului XIX.

Gastronomia franceza este recunoscuta pe plan international, francezii folosest in bucatarie foarte mult condimentele si ierburile aromatice pe care stiu sa le combine foarte bine. Cele mai cunoscute mancaruri sunt: celebrul pate de foie gras (pateu din ficat de gasca indopata), trufele (ciuperci de forma unor tuberculi, care cresc in pamant) si preparatele din carne de mistret. Pe langa mancaruri Franta este recunoscuta si pentru dressingurile care sunt preparate aici. Franta se poate lauda acum cu peste 400 de varietati de branza, acest fapt fiind sugerand varietatea culturala a tarii. Felurile si ingredientele variaza in fiecare regiune, dar branza si vinul, cu numeroasele sortimente, reprezinta o parte foarte importanta a bucatariei Franceze

Ajunsi in Franta va sugeram sa va bucurati de viata luxoasa de pe coasta de Azur si sa va bucurati de o gama larga de sporturi acvatice in una din statiunile faimoase printre care se numara St Enogat si St Jacut pe Coasta de smarald in Brittany si Cannes, Nisa, St Tropez, Antibes si Menton pe coasta de sud. Cei care nu doresc sa petreaca timpul pe plaja se pot bucura de sporturile de iarna in Alpii francezi si in Pirinei, pot petrece timpul la un centru spa din Biarritz, Contrexeville sau Vittel sau pot lua parte la o recolta de struguri - exista 10 zone viticole principale, printre care se numara si Alsacia, Burgundia, Champagne si Valea Ronului, fiecare avand propria identitate bazata pe varietati de struguri si sol.

Aceasta tara are o istorie bogata si este o epopee culturala; aici si-au trait veacul nenumarati artisti de prima mana, pictori si scriitori, atrasi de atmosfera boema a acestui tinut si de inspiratia care pare sa pluteasca in aer.

Franta este o tara care stie sa imbine trecutul cu prezentul, aceasta atrage mii de turisti anual prin frumusetea ei, multitudinea castelelor si muzeelor care pot fi vizitate, aerul boem pe care-l emana si ospitalitatea localnicilor. Daca veti vizita aceasta tara va veti indragosti pe loc.

De vizitat in Franta

Harta Franta & Vremea Franta

Impresii Franta

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Franta

Destinatii turistice: