Proiectdevacanta.ro

Germania

Europa / Germania

Ghid de vacanta Germania

Germania, cu capitala la Berlin, este situata in partea central-vestica a Europei si se invecineaza cu nouă tari europene. Germania are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului. Este una dintre tarile care face parte din organizatii internationale importante precum Consiliul Europei (1951), CEDO, Uniunea Vest-Europeana (1954), NATO (1955), Uniunea Europeană (1957), ONU (1973), OSCE si din zona euro.

Aceasta tara cuprinde toate formele de relief iar clima este temperata. Germania este o tara bogata din punct de vedere cultura si totodata una dintre cele mai solide si mai puternice din lume. In aceasta tara s-au nascut renumiti compozitori precum: Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms si Richard Wagner; poetii Johann Wolfgang von Goethe si Friedrich Schiller; filosofii Immanuel Kant, Georg Hegel, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche; de asemenea, oameni de stiinta de calibrul lui Albert Einstein sau Max Planck.

In Germania puteti vizita numeroase castele , manastiri, centre importante in Dresden, Leipzig si Weimar. Cea mai mare parte a tarii a fost reconstruita in urma razboiului si ofera un peisaj minutat, pare ca e neschimbat de secole, iar renumitele castele isi pastreaza aerul medieval.

Cele mai cunoscute atractii turistice sunt orasele Berlin, München si regiunea Bavaria. Va sugeram sa vizitati si parlamentul german (Reichstag), Poarta Branderburg, Muzeul Zidului Berlinului, o croaziera pe Rin din Koblenz, castelul Neuschwanstein, insula Mainau, Trezoreria Verde (Grunes Gewolbe) din Dresden, Palatul Charlottenburg, parcul de distractii Europa-Parc, numeroasele podgorii de pe malurile raurilor Rin, Necklar si Moselle. Cei care doresc pot calatori cu trenul din Freiburg spre peisajul spectaculos din Hochschwarzwald (Padurea Neagra Superioara), va puteti explora trecutul Germaniei la Muzeul Pergamon din Berlin, va puteti aventura in muntii Harz, Padurea Neagra si Alpii Bavariei sau puteti alege una dintre cele peste 300 de centre spa pentru a va relaxa, cu ajutorul unei game variate de tratament moderne si traditionale.

Despre germani se stie ca sunt apatici, mananca doar varza acra si carnati, beau litri de bere in fiecare zi, sunt foarte disciplinati si severi cu copiii lor, nu au simtul umorului si altele de acest gen. Daca veti vizita aceasta tara veti avea ocazia sa descoperiti un popor tolerant, prietenos si educat; localnicii prefera sa calatoreasca in toate colturile lumii, daca se poate de mai multe ori pe an. Germanii par a fi foarte sinceri si apreciaza onestitatea si credibilitatea, fapt ce poate deranja daca vrei sa discuti banalitati.

De vizitat in Germania

Harta Germania & Vremea Germania

Impresii Germania

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Germania

Destinatii turistice: