Proiectdevacanta.ro

Malta

Europa / Malta

Ghid de vacanta Malta

Malta, situata in centrul Marii Mediterane, este o republica parlamentara unde limbile oficiale sunt engleza si malteza, dar veti mai gasi locuitori care vorbesc si italiana, franceza si spaniola. Capitala acestei tari este La Valletta sau Valletta, religia este romano-catolica, iar moneda locala este lira malteza. In aceasta zona clima este mediteraneana, cu veri uscate si calde si cu ierni blande si ploioase. Malta se invecineaza cu Sicilia in N, coata Africii (Tunisia) in V si Marea Mediterana in S si E.

Arhipelagul maltez este format din trei insule majore: Malta, Gozo, Comino. Cea mai are parte a populatiei este concentrata in Malta si Gozo, iar Comino este un paradis al stancilor abrupte si al lagunelor albastre. Forma de relief predominanta, a Maltei, o constituie podisurile calcaroase, strabatute de vai orientate de la SV la NE.

Malta este o atractie pentru foarte multi turisti pentru ca aici vor intalni spectaculoase aglomerari de stanci calcaroase, peisaje rurale fermecatoare si cetati austere asociate cu nenumarate baze destinate sporturilor acvatice si delicii culinare mereu surprinzatoare.

Din punct de vedere al gastronomiei veti intalni diferite meniuri de peste, mic dejun englezesc si mancare italiana.

Cele mai vizitate locuri si obiective turistice sunt: Muzeele din Malta si Gozo, Cetatea La Valletta, Palatul Ordinului de Malta, Catedrala Sf. Ioan, Muzee de jucarie, Fortul St. Elmo, Muzeul National al Artelor Frumoase, Hanul cavalerilor din Castilia, Leon si Portugalia, Domul din Mosta, Biserica Cavalerilor Ioaniti, Casa Rocca Picola, Templele megalitice de la Tarxien, Marsaxlokk, Grota Albastra. Aici puteti urma pasii Sfantului Petru si puteti vedea locul in care cavalerii Sfantului Ioan au aparat Crestinismul. Citadelele medievale, bisericile si palatele in stil baroc va stau la dispozitie.

In Malta, de-a lungul intregii veri, se organizeaza anumite “feste”. Daca doriti sa surprindeti de aproape o parte din viata insulei si de a lua parte la traditiile care se pastreaza din sec. al-XVI-lea trebuie sa participati la una din aceste feste. Acestea pot fi definite prin doua cuvinte: sfinti si artificii. In cadrul acestor festivitati se celebreaza sfantul patron al unui sat sau oras si culmineaza cu un foc de artificii (in aer si la sol) deosebit; puteti vedea biserica iluminata cu mii de beculete si decorata atat pe exterior cat si pe interior, intregul oras este decorat si lumea pe strazi se bucura de sarbatoare, puteti vedea artificii din belsug si sa va bucurati de specialitati culinare malteze, printre care si faimoasa nougat, si .... daca sunteti destul de norocosi, poate veti avea parte si de fanfara sau de o procesiune prin oras cu statuia sfantului patron al orasului carat pe umeri de tineri.

In Malta veti intalni fermecatoarele autobuze portocalii care fac turul insulei. Acestea se opresc in statie doar daca cineva solicita urcarea in vehicul (prin simpla stationare in punctul de oprire) sau coborarea din acesta. In cazul in care doriti sa coborati trebuie sa scuturati cu incredere sarmulitele paralele cu fiecare rand de scaune, aflate deasupra acestora. Ele vor actiona un clopotel care ii va comunica soferului faptul ca ati ajuns la destinatie.

Pana nu demult, Malta era o destinatie foarte accesibila, insa datorita numarului mare de turisti din ultima vreme, preturile au crescut simtitor, cu toate acestea, o vacanta in Malta,va ramane cu siguranta un lucru de neuitat.

De vizitat in Malta

Harta Malta & Vremea Malta

Impresii Malta

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Malta

Destinatii turistice: