Proiectdevacanta.ro

Monaco

Europa / Monaco

Ghid de vacanta Monaco

Principatul Monaco, a doua cea mai mica tara din lume, este situat pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nice, aproape de frontiera cu Italia. Preocuparile de ordin economic ale Principatului sunt serviciile bancare si financiare, de transport si comerciale, cercetarile si dezvoltarile biotehnologice si turismul.

Principatul este inconjurat pe trei laturi de Riviera franceza sau Coasta de Azur. Acest principat este impartit in patru zone: Monaco-Ville (orasul vechi), La condamine (partea din nord, aceasta zona include si portul), Monte Carlo (zona turistica) si Fontvieille (zona nou construita).

Capitala acestui principat este Monaco, iar clima este oceanica si subtropicala in acelasi timp. Relieful consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita.

Cele mai cunoscute atractii turistice din Monaco sunt: Biserica Anglicana St Paul's Piata Palatului, acvariul, Muzeul Oceanografic, Gradina St Martin si Cazinoul.

Monaco este cea mai dens populata tara din lume. Aceasta tara este vizitata atat de miliardari si milionari cat si de turisti care vor sa se distreze si sa se simta bine. Acestia sunt atrasi de casino-uri, restaurante, cafenele, discoteci, curse de Formula 1 si shopping. Este o destinatie luxoasa, care seamana mult cu Riviera Franceza si are numeroase oferte de distractie. Ajunsi in aceasta tara cu siguranta veti fi placut surprinsi si veti ramane cu amintiri frumoase, ori de cate ori veti avea ocazia veti reveni in Monaco.

De vizitat in Monaco

Harta Monaco & Vremea Monaco

Impresii Monaco

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Monaco

Destinatii turistice: