Proiectdevacanta.ro

Olanda

Europa / Olanda

Ghid de vacanta Olanda

Olanda, oficial Tarile de Jos, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, se situeaza intre Germania, Belgia si Marea Nordului. Acest stat are cea mai joasa altitudine din lume, un sfert din teritoriul Tarilor de Jos se situeaza sub nivelul marii. Amsterdamul este capitala oficiala a tarii, insa guvernul, resedinta regala si majoritatea ambasadelor se afla la Haga.

In aceasta tara exista doua limbi oficiale: neerlandeza si friziana. Aceasta a avut foarte mult de suferit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, desi a fost mereu o tara independenta, in timpul razboiului a fost sub ocupatia germana. Olanda este o tara prospera care se bazeaza foarte mult pe comertul extern.Aceasta tara este strabatuta de canale si lacuri si este cunoscuta pentru morile de vant si cultivarea lalelelor.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO se numara urmatoarele obiective: Schokland si imprejurimile sale (1995), Linia de aparare fortificată din Amsterdam (1996), Reteaua de mori din Kinderdijk-Elshout (1997), Statia de pompare Wouda (1998), Beemster (1999) si Casa „Rietveld-Schröder” din Utrecht (2000).

Pentru multi Olanda reprezinta libertate absoluta, aici marijuana si drogurile usoare sunt legale si pot fi folosite fara probleme. Majoritatea turistilor considera ca aceasta tara reprezinta doar libertate, odata ajunsi aici veti fi impresionati de istoria, de trecutul acestei tari. Cele mai cunoscute si vizitate orase sunt Rotterdamul, Amsterdamul, Haga, Maastricht, Utrecht, etc.

Daca doriti sa fiti incantati de tot ceea ce inseamna libertate, istorie, arhitectura, cultura si frumusete trebuie sa vizitati tara morilor de vant si a lalelelor; trebuie sa vizitati Olanda.

De vizitat in Olanda

Harta Olanda & Vremea Olanda

Impresii Olanda

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Olanda

Destinatii turistice: