Proiectdevacanta.ro

Portugalia

Europa / Portugalia

Ghid de vacanta Portugalia

Portugalia este o republica situata in extrema sud-vestica a Europei, din Peninsula Iberica; aceasta include doua grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore si Madeira. Capitala tarii este Lisabona, iar moneda locala euro. Portugalia se invecineaza in vest si sud cu Oceanul Atlantic, iar in nord si est cu Spania. Climatul este oceanic in nord si mediteranean in sud.

Din bucataria portugheza nu lipseste pestele, mai ales cod uscat (bacalhau – in portugheză). Pe langa mancarurile de peste puteti gusta si preparate din carne precum: feijoada, cozido a portugesa, frango de churrasco, carne de porco a alentejana. La orice masa merge un pahar de vin de aceea va recomandam cateva dintre cele mai bune vinuri: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dao, Vinho da Bairrada, iar dintre cele dulci: Vinul de Porto, Vinul Madeira si Moscatel din Setubal si Favaios. Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan international inca din timpurile Imperiului Roman.

Cele trei destinatii de top ale Portugaliei sunt orasele Lisabona, Sintra si Porto. Pe langa acestea trebuie sa vizitati si Guimaraes, Coimbra, Setubal, Braga, Braganca,Evora si Fatima, cu numeroase monumente si locuri frumoase si interesante. Cele mai vizitate plaje sunt in Algave, aici veti gasi coaste splendide si alte frumuseti naturale. Pentru iubitorii vietii de noapte cele mai bune alegeri sunt Setubal, Lisabona, Porto si Algarve, iar vacante la tara puteti petrece la Braga, Viana do Catelo, Castelo Brnaco, Guarda, Viseu.

Pentru cei care doresc sa se relaxeze in statiuni de odihna sau sa hoinareasca prin cartiere medievale Portugalia este o destinatie perfecta. Principalele atractii turistice sunt orasele: Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Aceasta tara este una dintre primele destinatii pentru golf din Europa, dar si pentru alte competitii precum cele de pescuit, calarit si surfing. Ajunsi in Portugalia nu trebuie sa ratati targurile, unde traditia si muzica populara s-a pastrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peste.

Portugalia are o diversitate surprinzatoare, o clima idilica, locuitori primitori, peisajele superbe a coastei stancoase si plajele primordiale. Potrugalia este un loc al pescarilor, strazilor pietruite, caselor varuite si castelelor de poveste.

De vizitat in Portugalia

Harta Portugalia & Vremea Portugalia

Impresii Portugalia

John Smith

Super informatii. Bun asa.

Adauga impresiile tale depre Portugalia

Destinatii turistice: