Proiectdevacanta.ro

Romania

Europa / Romania

Ghid de vacanta Romania

Romania este situata in spatiul carpato-danubiano-pontic, fiind marginita in partea de sud de fluviul Dunarea, iar in partea de est de Marea Neagra. Romania este situata in emisfera nordica, la intersectia paralelei de 45° latitudine nordica ÅŸi a meridianului de 25° longitudine estica.

Aceasta se invecineaza la vest cu Ungaria, in partea de sud-vest cu Serbia, la nord cu Ucraina, la sud cu Bulgaria, iar in est cu Republica Moldova.Frontierele Romaniei se intind pe 3150 km, iar suprafata Romaniei este de 238 391 km2;. Relieful Romaniei este proportionat astfel: 35% munte (Carpatii sunt principalul grup muntos), 35% dealuri si podisuri si 30% campie.

Romania are iesire la Marea Neagra, unde Dunarea se varsa in mare si formeaza Delta Dunarii, care impreuna cu litoralul romanesc atrag turisti atat din tara, cat si din strainatate. Delta Dunarii este un tinut inegalabil al trestiei, salciilor si mlastinilor, inconjurat de brate fluviale si canale, lacuri, unele acoperite de paduri virgine (Letea). In Delta Dunarii traiesc sub ocrotirea UNESCO, in jur de 300 de specii de pasari, 150 de specii de pesti si nenumarate specii de plante.

Romania este celebra prin faimoasa legenda a lui Dracula din Transilvania, din care s-au inspirat multi cineasti si prin Palatul Parlamentului din Bucuresti, care reprezinta a doua cladire ca marime din lume. Daca vreti sa cunoasteti mai bine specificul si traditionalul romanesc- vizitati satele romaneÅŸti care pastreaza in general un mod de viata traditional, iar daca vreti sa vedeti centre moderniste, vizitati orasele si capitala Bucuresti, supranumita "micul Paris", care se defineste prin bulevarde largi, care deschid perspectiva unor monumente, palate si parcuri. Fie ca vorbim de constructii impunatoare sau de peisaje naturale, pitoresti, totul este un joc intre modernitate si traditie, unde totul se simte ca fiind pur romanesc.

De ce sa hoinaresti peste mari si tari, cand gasesti totul la tine acasa?

De vizitat in Romania

Harta Romania & Vremea Romania

Impresii Romania

0 comentarii. Fii primul care comenteaza.

Adauga impresiile tale depre Romania

Destinatii turistice: