Proiectdevacanta.ro

Spania

Europa / Spania

Ghid de vacanta Spania

Spania are o suprafata de 504.782 km2 (impreuna cu insulele Canare si insulele Baleare- Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Cabrera), din care peninsula este de 490.774 km2.Spania este situata in sud-vestul Europei, intre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, pe peninsula Iberica, ocupand 4/5 parte a peninsulei. Aceasta are 50 de regiuni care dispun de o independenta considerabila.

Spania se invecineaza cu Frantala la N, Andorra, in E-S cu Marea Mediterana, in V cu Portugalia (prin stramtoarea de la Gibraltar) Maroc si in N-V cu Oceanul Atlantic. In anul 2006 Spania avea un numar de 43,758,250 de locuitori; in anul 1986,a intrat in Uniunea Europeana, iar din 1 ianuarie 2002 s-a introdus Euro, 1 Euro = 166,386 Peseta. 95% din populatia tarii este de religie romano-catolica.

Clima acestei tari este temperata, meditarana, in centrul tarii in zona capitalei Madrid climatul fiind mediteran-continental. Intre climatul dintre regiunile muntoase, cel de pe malul marii si cel din centrul tarii se pot constata diferente importante, in regiunile de pe malul marii climatul fiind mai putin extrem, in timp ce zonele limitate de Oceanul Atlantic au un climat mai ploios.

In aceasta tara, pe langa limba oficiala (spaniola), se mai folosesc si alte dialecte precum: catalana, aragoneza, basca, galiciana.

Spania este o tara frumoasa, plina de pasiune; ibericii iubesc muzica, dansul, femeile si au sangele ca vinul. Aici sau nascut unii dintre cei mai mari pictori, arhitecti; barbatii lupta cu taurii si creeaza opere nemuritoare. Indiferent de orasul pe care-l veti vizita in aceasta minunata tara veti fi placut impresionati de arhitectura spaniola, de relieful diversificat si de tot ceea ce inseamna civilizatia spaniola. Fiecare provincie are trasaturile ei specifice, aceasta tara este un paradis turistic, aici veti putea admira mai multe civilizatii adunate intr-o singura tara. Pentru a va putea bucura cu adevarat de frumusetile acestei tari va trebuie saptamani sau chiar luni de zile.

In aceasta tara veti gasi o vasta paleta de optiuni de cazare, incepand de la foarte ieftine la foarte scumpe. Cei care vor se pot caza in camere sau apartamente in palate luxoase, manastiri medievale, impozante case datand din secolul al XIX-lea sau vile suspendate pe coasta. Daca ajungeti in Spania sa nu ezitati sa gustati paelia si sa savurati o sangria, cu siguranta va veti indragosti de vinurile si bucataria acestei tari.

Spania are mai multe aeroporturi internationale, in orase precum Madrid, Barcelona, Bilbao, Santiago de Compostela, Sevilla, Granada, Malaga, Almera, Alicante, Valencia, Palma de Mallorca, Ibiza si Ma. De aici pleaca si vin avioane de pe intreg teritoriul Europei, dar si multe curse interne.

De vizitat in Spania

Harta Spania & Vremea Spania

Impresii Spania

Andreea

Cea mai frumoasa tara din lume: Spania!

Adauga impresiile tale depre Spania

Destinatii turistice: